Her er «Steam Box»

Avduket i Las Vegas.

8. januar 2013 10:40

(PressFire.no):Mini-pc-spesialistene hos Xi3 har fått æren av å avduke den første pc-en som er skapt for den digitale spillbutikken Steam og pc-spilling i stua – den går under navnet Piston.

- Overgår konsollene

- Dette nye systemet kan tilby tilgang til tusenvis av spilltitler gjennom et integrert system som overgår mulighetene til ledende spillkonsoller, men som får plass i hånden din, forteller Xi3-grunnlegger og sjef Jason A. Sullivan i en pressemelding.

Xi3 vil ikke avsløre noen pris ennå, men påpeker overfor Polygon at den vil ha spesifikasjoner tilsvarende toppmodellen X7A, som i dag koster 999 dollar. Den mindre modellen, X5A, koster 499 dollar. Det tilsvarer rundt 5500 kroner for den dyreste og 2800 kroner for den minste.

Masse tilkoblingsmuligheter

Produsenten vil ennå ikke avsløre hva som faktisk sitter under panseret på maskinen, men demomodellen selskapet har stilt ut på CES i Las Vegas har fire USB 3-porter, fire USB 2.0-porter, fire eSATAp-porter, to mini display-porter og én HDMI-port.

I tillegg skal maskinene ha opp til én terabyte med intern lagringsplass. Sjefen for Xi3 avslører også overfor Polygon at det blir mulig å oppgradere maskene med mer minne og nye prosessorer. 

Det blir ikke sagt noe om når maskinen skal slippes ut på markedet.

Bildet på toppen er produktfoto av annen Xi3-modell, men Piston er nesten helt lik. Se bilder hos Polygon.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3