Hva om Apple TV kunne kjøre neste «Half-Life»?

Apple-sjefen ryktes å ha vært på frierferd hos Valve.

14. april 2012 13:50

(PressFire.no): Hovedkvarterene til Valve, folka bak «Half-Life», «Portal» og den stadig voksende tjenesten Steam, skal ha tatt imot selveste Apple-toppsjef Tim Cook i går. Det skrev først Apple Insider, før ryktet tok fart på tvers av verdensveven.

Timingen kunne nemlig knapt vært mer slående, i alle fall for ryktemøllens vedkommende: Senest i går skrev vi at ryktene om en superkonsoll fra Valve, aka «Steam Box», har blusset opp igjen for fullt.

Det skyldes blant annet at selskapet søker etter en elektronikkingeniør for å være med og utarbeide ny maskinvare, for å «skape nye spillopplevelser». Det understrekes der at det ikke er snakk om tilleggsutstyr til pc.

Saftige «Steam Box»-rykter

Vi har tidligere skrevet at Valve skal ha vist en prototyp av en konsoll med Core i7-prosessor, 8 GB RAM, og grafikk fra Nvidia på CES-messen i Las Vegas i år.

Det sammenfalt med at Valve-sjefen Gabe Newell uttalte overfor Penny Arcade at selskapet kan ty til å lage maskinvare dersom de føler at andre produkter og tjenester ikke strekker til.

Selskapet har også både tatt patenter på kontrollere og eksperimentert med biometri, altså måling av biologiske mønstre. Newell har fortalt GamesRadar at teknologien de har brukt i testing, kan dukke opp for brukerne.

Da vi først skrev om dette for en måned siden, skrev vi at resultatet godt kunne bli en media-hub som kunne gå rett i strupen på Apple TV. Sistnevnte har, som Apple-dingser flest, fått mye pryl for å være et lukket og låst system, mens Valve er kjent for å være åpent. Selskapene er slikt sett motsetninger. 

Skulle det være hold i spekulasjonene om et samarbeid, kan det derimot hende at Valve ikke vil konkurrere med Apple TV, men forbedre den.

Nekter for konsollplaner

Senere har Valve skutt ned ryktene om at de har noen konsollplaner, og sagt at den omtalte maskinen bare er laget for internt bruk.

De fortalte at de snarere har laget den for å teste det nye «Big Picture»-brukergrensesnittet for Steam – en tjeneste som utvikles for at du kan kjøre Steam sømløst på en TV rett fra datamaskinen.

En måned etter dette er ryktene likevel langt ifra demmet opp.

Valve har allerede et beveget seg inn på Apple-territorie de siste årene, ved å lansere Steam til Mac og porte flere av sine største spill til plattformen.

PressFire kommer tilbake med mer om det viser seg å være tak i ryktene, eller noen annen spennende grunn til at Tim Cook tok turen til Bellevue i Washington for å besøke Newell & co. Verken Valve eller Apple har kommentert saken foreløpig.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3