Steam vokser med 100% hvert eneste år

Nok et rekordår for spillsamfunnet.

7. januar 2012 15:43

(PressFire.no): Spillsamfunnet og -butikken Steam kunne per 2011 tilby over 1800 spill til sine drøye 40 millioner brukere – først og fremst til PC og Mac (eller Windows og OS X, for å være presis).

Siden lanseringen i 2003, har Steam sett suksess uten like. 2011 ble nok et rekordår for dem. Ifølge VG247 har Steam doblet trafikken sin årlig, syv år på rad. 

Det toppet seg med monstersalget i julen, da på det meste fem millioner brukere var pålogget samtidig.

I 2011 skal Steam ha behandlet mer enn 780 petabyte, altså 780 millioner gigabyte. Det er en fordobling av trafikken i 2010. Om trenden forsetter, må vi telle neste års tall i exabyte.

Steam ble lansert og drives av «Half-Life»-utvikleren Valve, som også står bak blant annet spillet vi i PressFire har kåret til det aller beste fra 2011, nemlig «Portal 2» (bildet).


Lover videre utvikling og nye tilbud

Valve-president Gabe Newell lover at plattformen vil fortsette å utvikle seg i tråd med brukernes og utviklernes krav.

I fjor doblet de blant annet kapasiteten, i tråd med utviklingen. Men flere nyvinninger vil være langt mer synlige enn det.

- Støtten for in-game handel har ført til at over 19 millioner objekter har byttet eier. Og allerede siden vi inkluderte støtte for Free To Play-spill i juni, har 18 slike titler blitt lansert på Steam. I 2012 vil vi se enda fler av dem, sier Newell ifølge VG247.

Deres neste prosjekt nå er lanseringen av hva de kaller «Big Picture», som skal gjøre det mulig å oppleve Steam på storskjermer, og fordelt utover flere rom i huset.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3