Vraker Wii U-versjonen: – «Project Cars» er for mye for konsollen

22. juli 2015 10:40

(PressFire.no): «Project Cars» ble til slutt ferdig, etter flere utsettelser. Dette bilspillet fra Slightly Mad Studios blir imidlertid ikke gitt ut til Nintendos Wii U-konsoller, likevel.

Det er klart nå.

Wii U var med i planene helt fra starten, da disse spillutviklerne sparket i gang kronerullingen for å få «Project Cars»-prosjektet på veien.

Les også: Vår anmeldelse av «Project Cars».

Ville bruke Gamepad-kontrolleren på
Wii U som ratt.
Det blir det ikke noe av.

Venter spent på ny Nintendo-konsoll

– Vi stanser utviklingen av Wii U-versjonen, for kvaliteten møter ikke vår egen høye standard, og heller ikke visjonen vi hadde for spillet på denne plattformen, sier utgiveren Namco Bandai i en pressemelding.

Tidligere har det vært mye usikkerhet hvordan Wii U-fremgangen egentlig var, samtidig som PlayStation 4-, pc- og Xbox One-versjonene ble skjøvet fremover i kalenderen flere ganger.

Utviklerne gikk til slutt ut og sa at Nintendo-maskinen måtte vente litt. Nå er arbeidet med denne versjonen altså innstilt.

Vil ha ny, kraftig Nintendo-konsoll.
(Bilde: Slightly Mad-forumet). 
Vil ha ny, kraftig Nintendo-konsoll.
(Bilde: Slightly Mad-forumet). 

Slightly Mad Studios har tidligere i år fortalt at de har slitt med å få spillet til å kjøre tilfredsstillende. De har kun oppnådd 23 bilder i sekundet på Wii U, og 720p-grafikk. Dette fortalte studiosjef Ian Bell på sitt eget forum.

De venter derfor i spenning på den neste Nintendo-plattformen, «NX». Dette systemet er ventet avslørt neste år, men Nintendo har allerede bekreftet at de arbeider med en ny plattform.

–  Vi ser i spenning frem mot en annonsering av ny maskinvare fra Nintendo. Akkurat nå er «Project Cars» enkelt og greit for mye for Wii U, til tross for at vi har gjort vårt beste, sier Slightly Mad Studios' Andy Tudor til Nintendo Life.

Kronerullet Wii U-penger

Det er kanskje mange skuffa Nintendo-konsolleiere nå. «Project Cars» skulle bli et av få realistiske bilspill til Wii U, og Slightly Mad Studios uttalte i starten av utviklingen at de ville lage en opplevelse som ikke skulle stå noe tilbake med de øvrige versjonene.

I kjølvannet av denne kanselleringen vil det garantert bli stilt spørsmål om hva spillstudioet har tenkt å foreta seg i forhold til dem som allerede har spyttet penger inn i «Project Cars», og forventet å få et Wii U-spill ut av den finanseringa.

Så langt har ikke Slightly Mad Studios kommentert dette.

Unnskyld

Det britiske spillstudioet håper å gi Nintendo-publikummet bilaction senere, antydes det – kanskje når «NX» erstatter Wii U?

Unnskyld, til Nintendo-fans som har ventet på nyheter. Men vi har ingen lyst til å slippe et produkt som i det minste ikke er sammenlignbart med våre best mottatte versjoner på andre plattformer. Vi ser optimistisk frem mot hva fremtiden bringer, sier Andy Tudor.

En oppfølger til «Project Cars» er allerede annonsert. Her blir blant annet rally og nye samarbeidsmuligheter introdusert. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3