«Project Cars» utsatt for tredje gang

12. mars 2015 11:13

(PressFire.no): Nå kan begynne å lure litt, på om ikke planlegginga burde ha vært litt bedre.

Enda en gang har Slightly Mad Studios utsatt spillet sitt med noen få uker.

Utsatt igjen

«Project Cars» skulle opprinnelig komme ut i fjor høst.  Først ble det flyttet fra november til mars, og noe av begrunnelsen den gangen var at utviklerne både ville finjustere spillet og polere, men samtidig også unngå kolonnekjøring. Dette var i en periode med flere andre bilspill på markedet («Driveclub», «Forza Horizon 2» og «The Crew»).

På oppløpet måtte Slightly Mad Studios innrømme at dette ikke var nok tid. Spillet ble nok en gang utsatt – fra 20. mars til 2. april.

Igjen; dette ble for travelt for det britiske bilspillstudioet som tidligere har lagd blant annet «Need for Speed Shift» og har røtter tilbake til «GTR»-serien og «GT Legends».

Spillet er nå utsatt til i «midten av mai». Meldingen kom samme dag som Sony utsatte sitt prestisjespill «Uncharted 4» til 2016.

Gir bort ekstra innhold

Ian Bell, sjefen for Slightly Mad Studios, går ikke ut med en konkret dato denne gangen, men lover at spillet blir klart til midten av mai.

Til tross for vår lange historie med å lage kritikerroste racingspill, er Project Cars med god margin det største, mest innviklete og detaljrike av dem alle. Selv om spillet nå er 99,9 prosent ferdig, representerer de siste 0,1 prosentene små elementer og feil som har vært vanskelige å forutse.

 Vi er forpliktet til å levere en banebrytende opplevelse, og ved å peile oss inn mot midten av mai kan folk være beroliget over at det er dette de vil få, sier Bell i en pressemelding.

Flest baner i et bilspill

«Project Cars» har hatt en litt uvanlig reise mot målstreken. Det startet som et kronerullingsprosjekt, der de først ankomne både fikk være med å styre retningen spillet tok og selv var med å lage innhold.

Slightly Mad Studios hevder resultatet er et bilspill med den mest omfattende lista med baner i noe racing-spill.

For å korte ned ventetida, kan du enten ta en titt på lista over trophies og achievements som nylig ble sluppet. Eller se litt på en av de ferskeste trailerne som tar for seg hvordan karrieredelen i bilspillet blir (se i videovinduet).

«Project Cars» kommer ut i midten av mai, til pc, Xbox One og PlayStation 4. Det er ikke sagt noe nytt om planene om også å gi ut spillet til Wii U, Linux og Steam.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3