London 1868: Et «Assassin's Creed» for arbeiderklassen

Se den første traileren fra «Syndicate».

12. mai 2015 18:48

(PressFire.no): Ubisoft har i kveld nappet av sløret og vist oss det neste «Assassin's Creed»-eventyret. 

Spillet får undertittelen «Syndicate», og tar oss med til viktorianske London. Det var allerede kjent at vi denne gang får spille som to personer, Jacob og Evie Frye.

NB! Se den første traileren i videovinduet.Industriell revolusjon

Spillet er det første i «Assassin's Creed»-serien som gjør et hopp fremover i historien, til den industrielle revolusjonen og mer moderne omgivelser enn vi har vært vant til. «Assassin's Creed» startet i 2007, som en videreutvikling av «Prince of Persia»-spillmekanikker, og har siden solgt over 70 millioner enheter. 

Det gjør denne serien til Ubisofts bestselger, og er derfor et årlig innslag.

Denne høsten handler det altså om London, etter revolusjonære strømninger i fjorårets «Unity» og et par spill der vi fikk utforske livet som pirat i Det karibiske hav. 

«Assassin's Creed Syndicate» lanseres 23. oktober, til PlayStation 4 og Xbox One. Pc får også, men denne datoen er foreløpig ikke bekreftet.

NB! Her kan du se en lengre film om jobben som pågår med «Syndicate». Artikkelen fortsetter under videoen. 

Pengene styrer

Utviklerne valgte å strømme live på YouTube før de viste premierefilmen. Her fikk de både sjansen til å understreke den store entusiasmen utviklerne hos dette Québec-studioet føler, over å for første gang få ansvaret for Ubisofts største serie, men også forklare hvorfor de har valgt tidsepoken og nettopp London.

– Vi beveger oss fra nesten middelalderske metoder til noe vi kjenner fra i dag. Dette er en verden der vitenskapsmenn regjerer. En verden som ikke lenger styres av konger eller religion, men av penger. Og dette er noe som fullstendig gjennomsyrer samfunnet, forklarer Marc-Alexis Cotê, en av regissørene.

Han tegner rammen rundt London anno 1868. Det er midt i sentrum av den industrielle revolusjonen, og i takt med dette gjøres en del store forandringer i måten vi får spille et «Assassin's Creed» på. 

Elektrisitet er for eksempel oppfunnet. Oppfinnelser og vitenskap opptar alle. Jernbanen er bygd ut, og de første (primitive) transportmidlene har begynt å dominere de største gatene – derfor får du sjansen til å navigere deg rundt i en storby på mer enn bare en hesterygg.Kjappeste «Assassin's Creed» hittil

En hestevogn kan brukes som et nytt skjulested, eller du kan selvsagt råkjøre i gatene – hoppe fra en hestevogn og over til et tog i fart. Utviklerne hos Ubisofts Québec-gjeng understreker også at de denne gang har økt tempoet og gjort nærkampene kjappere.

– Dette er det raskeste «Assassin's Creed»-spillet som er lagd, fortalte de.

Nærkampene er tettere på enn før, og epoken de har plassert handlingen til ville ikke ha passet til våpnene vi kjenner fra spillserien tidligere, sier utviklerne.

Derfor hevder de «Syndicate» vil tilføre mer frihet og større register – ikke bare gjennom at du nå kan supplere arsenalet med blant annet en gripeklo, men også skape kaos og møljeslosskamper med kjappere tempo.

Québec-utviklerne viste flere segmenter fra spillet der de gikk gjennom deler av London og demonstrerte blant annet nærkampene. Et annet sentralt element er hvordan denne metropolen er delt opp i flere gjenger, syndikater, som kontrolleres av ulike ledere.

Tvillingsøsken

Om de to nye hovedfigurene, Jacob og Evie, fikk vi vite at disse er tvillingsøsken. Jacob blir beskrevet som den impulsive av de to, mens søsteren balanserer dette med litt mer kløkt og fornuft.

Hvorvidt vi treffer en ung Jack the Ripper luskende rundt i Londons gater eller ikke, forteller ikke Ubisoft noe om i denne omgang.

Som vi meldte om tidligere i dag, blir «Syndicate» strippet for flerspillerinnhold.

Spillet blir først lansert til PlayStation 4 og Xbox One, 23. oktober. Pc får også i løpet av året, men Ubisoft har foreløpig ikke bekreftet en dato til denne plattformen.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3