Ukens nyheter på PSN og XBLA (uke 46)

En jubilerende Pac-Man starter festen på Xbox 360 og Prinsen av Persia gnistrer i HD-grafikk.

19. november 2010 16:18

Spillåret 2010 er snart over, folkens. Men for all del: Det er fortsatt noen titler som ruller inn til butikkene de neste ukene, ikke minst «Gran Turismo 5». Men det er et par-tre spill fra ukens PlayStation Store og Xbox LIVE Marketplace som kanskje fenger – nok til at du klarer å rive deg løs fra noen av de høyprofilerte fullprisspillene som har dukket opp de siste ukene?

Som for eksempel «Call of Duty: Black Ops» og «Assassin’s Creed: Brotherhood», to ferske storspill som du kanskje allerede har fått satt tennene i.

«Pac-Man Championship Edition DX» er et temmelig utrolig spill! Spesielt om du syns idéen om en oppgradert Pac-Man høres ut som en god idé. Spillet følger opp «Championship Edition» fra 2007, og starter ferden på Xbox 360.

PlayStation Store får denne pillespisende krabaten i menyene først neste uke.

«Pac-Man Championship Edition DX» koster 800 Microsoft-poeng, som tilsvarer temmelig nøyaktig 65 kroner.

Fantastisk Pac-Man!

Pac-Man fremstår her i en frisk, modernisert drakt. Akkurat det kan kanskje få deg til å tenke at dette er et patetisk forsøk på å få deg til å handle samme, gamle spillet på nytt – men dette er ikke fullt så krampeaktig.

Heldigvis.

Du kan velge å spille Pac-Man på gamlemåten, eller velge skins som gir deg psykedeliske omgivelser.

Etter at du har valgt ditt favorittutseende, oppdager du hvor innovasjonen ligger. Nye typer spøkelser, bomber du kan smelle av, og kritiske øyeblikk i spillet som nå skildres i sakte film, gir absolutt dette spillet en frisk smak.

Og ikke minst; det er fordømt morsomt å spille og tidsoppslukende som fy!

Spøkelsene sovner stille inn, og passerer du flere av dem så danner de en rekke som du i tur kan sluke for å oppnå vanvittige bonuspoengsummer. Er du for nærme, så våkner spøkelsene og begynner å jage deg. Akkurat som du er vant til i Pac-Man-sammenheng. I tillegg har du selvsagt alle de andre kjente elementene liggende foran deg.

Også er det bombene, da. De fortjener også et par-tre linjer:

Hver gang du kommer i nærheten av en trussel (et spøkelse), så sakker spillet ned farten og gir deg muligheten til enten å dukke unna – eller bruke en bombe. Disse har du bare et begrenset utvalg av, så bruk de taktisk.

Du finner spillet på Xbox LIVE Marketplace nå, og i neste uke lanseres spillet til PlayStation 3. (Traileren ser du nederst i denne saken).

Ukas andre Arcade-tittel til Xbox 360, er «Alien Breed 3: Descent» (også det et spill som koster 800 Microsoft-poeng, eller 65 kroner). Dette er det tredje, nedlastbare spillet i denne serien som kommer ut fra skaperen Team 17 i år. Elsker du den klassiske actionskyteren, sett fra fugleperspektiv og med varme minner fra Amiga 500-æraen inkludert, så har du sikkert allerede vært inne i menyene og snust.

Vi minner om at ukas tilbud på XBLA er «Shank», som til mandag er redusert fra 1200 til 800 Microsoft-poeng. Hvis du lurer på hva dette spillet dreier seg om, kan du lese vår anmeldelse eller intervjuet vårt med utviklerne.

Hva med Prince of Persia-trilogien i HD-grafikk?

Begge plattformer har liggende noen utvidelser til spill som «Front Mission Evolved», «Rock Band 3», «Guitar Hero: Warriors of Rock» og mer, men med mindre du er ekstremt opptatt av Bee Gees («Rock Band 3») eller Slash, Alice Cooper, Rush, Tesla og Poison («Guitar Hero: Warriors of Rock») så har du kanskje mer lyst på litt Prince of Persia?

Det klassiske «Prince of Persia: The Sands of Time» er nemlig sluppet på PlayStation Store. Spillet er brushet opp til HD-grafikk, har støtte for 3D og gir oss sjansen til å gjenoppdage dette plattformspillet som opprinnelig kom ut i 2003 til PC, PlayStation 2, GameCube og Xbox.

Spillet ligger nå tilgjengelig på PlayStation 3 via PlayStation Store, og koster 115 kroner.

Ubisoft har remastret og pyntet på både «The Sands of Time», «Warrior Within» og «The Two Thrones», og slipper PoP-trilogien på Blu-Ray-disk i dag. Planen er å rulle ut spillene til PlayStation Store ett og ett de neste ukene, slik at du eventuelt kan laste de ned for en drøy hundrelapp per spill.

Har du kjøpt deg «Assassin’s Creed: Brotherhood» til PlayStation 3? Vel, da har du nesten ikke noe valg; du ta turen innom PlayStation Store og laste ned en gratis utvidelse kalt Copernicus Conspiracy.

Dette er en pakke som gir deg nye oppdrag, og som altså er eksklusivt for Sonys konsollkunder.

Det er også all mulig grunn til å merke seg at den gamle SEGA-klassikeren «Crazy Taxi» er mulig å handle fra PlayStation Store, til den nette sum av 75 kroner (60,- om du er PlayStation Plus-medlem).

Spillet kommer også til Xbox LIVE Marketplace, men det skjer først i neste uke.

Dreamcast-klassikeren «Sonic Adventure» fikk en lignende behandling, og i høst fikk vi bekreftet at «Crazy Taxi» er neste spill ut. Her er det inkludert 720p-grafikk og online resultatlister. «Time is money, and only the Craziest Cabbies come out victorious», heter det i informasjonsfeltet til spillet.

Hvordan kan man egentlig klare å motstå noe slikt?

«Killzone 3»-godbit for PlayStation Plus-medlemmer

Det er mer innhold på PlayStation Store som kanskje fenger: Du kan blant annet laste ned «Red Faction: Guerrilla» direkte til harddisken din uten å behøve å dra til nærmeste spillsjappe. Prisen er 199 kroner, eller 159,20 om du er PlayStation Plus-medlem.

Og er du nettopp det, altså et Plus-medlem, så bør du i høyeste grad benytte deg av muligheten til å betateste «Killzone 3». Dette tilbudet er eksklusivt for de betalende medlemmene av PlayStation-onlinetjenesten, og ga i hvert fall oss i PressFire troa på at det tredje Killzone er i rute til å bli et riktig så flott spill, når det lanseres til neste år.

«Critter Crunch» er et morsomt spill som startet som en gratisgodbit til Plus-medlemmene for et par uker siden, og ble utgitt til iPhone/iPod Touch for to år siden. Nå kan du handle spillet for 45 kroner via PSN. Vi har testet det allerede, og koste oss egentlig ganske mye.

Dette er i bunn og grunn en variant av «Astropop»: Send av gårde byggesteiner i kolonner, som slukes i riktig kombinasjon. I motsetning til «Astropop», som består av klossete byggesteiner i ulik farge, så blir du her møtt med levende kryp i ulik størrelse. De minste passer flott i kjeften på de litt større, og sånn fortsetter det til du har ryddet opp i radene.

Se trailer fra «Critter Crunch» her.

Det er mer nedlastbart, nytt på PS3 denne uka: «Critical Depth», PSone-spillet som først ble lansert i 1997, kan handles for 40 kroner. «Gunship», som lar deg prøve deg i rollen som kamphelikopterpilot, koster like mye, mens ukas tredje PSone-tittel heter «Sports Superbike 2» og koster 26 kroner.

Denne ukas nye minis-tittel heter «Who’s That Flying?!» (43 kroner) og er et sidescrollende skytespill der du har et velkjent mål: Å redde planeten fra horder av (slemme) vesener. I tillegg har utviklerne i Mediatonic leflet med elementer fra tower defense-sjangeren for å krydre opplevelsen litt.

Vi runder av med en titt på traileren til det nylig lanserte «Pac-Man Championship Edition DX», nå ute på Xbox 360 – i neste uke også tilgjengelig på PlayStation 3:


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3