Vi har testet flerspillerdelen av «Killzone 3»

Og forventningene justeres ytterligere opp.

1. november 2010 11:44

Jeg skal være ærlig og si at «Killzone 2» ikke akkurat var den utgivelsen jeg hadde håpet på når det kom til enspillerdelen. Spillet føltes ikke tilstrekkelig for meg, trass den flotte settingen. Det var ikke mye der som gjorde at det skilte seg fra mengden av andre kvalitetsspill som kom rundt den samme tida.

Selv om det var et godt stykke spill, var det ikke den «HOLY SHIT»-opplevelsen jeg hadde håpet på. Når det er sagt var flerspillerdelen mer enn god nok, noe som også vises i et ekstremt aktivt nettsamfunn som fortsatt bruker utallige timer på den stakkars ødelagte planeten Helghan.

Forventningene til «Killzone 3» har dermed nådd episke proposjoner allerede, og vi har vært så heldige å få en sjanse til å teste ut beta-versjonen av flerspillerdelen.

Det kan umiddelbart sies at det bare er å glede seg til hele spillet kommer i 2011.

Operasjon Operations

Av de tre modusene betaen lar oss spille - og der Guerilla Warfare er deathmatch og Warzone er den gode gamle modusen hvor objektivene skifter fortløpende, er det Operations som for alvor stjeler showet.

Her skal du og laget ditt følge en liten historiebit og fullføre noen objektiver for enten å angripe eller forsvare en Helghan-base. For eksempel vil det forsvarende laget prøve å aktivere en forsvarsmekanisme som pumper giftig gass ut mot angriperne.

Etter hvert som kampen spisser seg til, vil det være små videosnutter (med de beste spillerne fra lagene i hovedrollen!) spedd inn for å fortelle historien når målene på banen er nådd.Det er bare én av disse historiene å følge i betaen, men det er en såpass unik og artig måte å spille online på at det ikke gjør noe som helst å prøve seg flere ganger.

Forhåpentligvis vil det være en mengde slike når fullversjonen slippes.

Vern om din favoritt

Spillet stiller med en håndfull forskjellige soldatpreferanser vi kjenner igjen fra før, minus den noe overkraftige Assault-typen fra forrige spill.

Medics, engineers, spioner, sniper - her er alt av «standard»-klasser med, alle med sine åpenbare fordeler og ulemper.

Oppgraderingen av de forskjellige typene gjøres gjennom såkalte Unlock Points, som tjenes gjennom å gå opp i nivå via et erfaringspoengsystem ikke ulikt det du finner i mange andre online-skytespill. Disse poengene kan brukes til å låse opp for eksempel utsettbare kanontårn for Engineers, eller for å oppgradere Medics til å helbrede alle som er i nærheten av deg.

Dette gir litt mer frihet til å velge hva man skal oppgradere enn i spill som «Call of Duty», hvor du ganske enkelt låser opp ting etter hvert som du spiller. Det fungerer knakende godt, og er med på å skille «Killzone 3» fra røkla.

Allikevel må det nok en del balansering til før alt sitter som støpt. Noen av riflene har minimalt med rekyl, noe som gjør hodeskudd til en enkel affære, matchmakingen er tidvis klønete (Ikke moro å havne i en én-mot-fem-kamp mange ganger på rad), og granatene har litt for destruktiv kraft.

Men dette er jo tross alt bare en beta, så litt skuling mellom fingrene må være lov.

Den største forskjellen jeg har bitt meg merke i er en total overhaling på kontrollsiden. Der «Killzone 2» hadde en nærmest latterlig dødsone på spakene og en overdreven tyngdefølelse på selv de letteste pistolene, er det nå langt lettere å sikte seg inn og fyre av en salve, spesielt når det nå legges mer vekt på å sikte i stedet for å skyte fra hofta.

Alt av variabler og følsomhet kan også tukles med i menyene.


Så må det jo også nevnes at spillet er usannsynlig pent å se på (så pent som en dyster og ødelagt planet kan bli, ihvertfall) og kjører bortimot plettfritt selv med mye action på skjermen samtidig.

Lydbildet er også fabelaktig, med skuddvekslinger som høres annerledes ut i trange ganger enn utendørs.Det er i det hele tatt en skikkelig flott pekepinn på det spillet vi får neste år, og om enkeltspillerdelen holder et like høyt nivå som det flerspillerdelen ser ut til å ha, er det snakk om et spill som kan være med å kjempe i teten av årets spill i 2011!

NB! «Killzone 3» lanseres etter planen i februar, og er eksklusivt til PlayStation 3.


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3