(PressFire.no): I natt arrangerte Spike TV den årlige Video Game Awards i Los Angeles.

Der ble det i tillegg til prisdrysset over de beste spillene fra året som har gått, også presentert viktige annonseringer. I tillegg ble det vist fram helt nye spill som først kommer neste år.

Ikke minst har mange ventet på en konkret dato for «The Last of Us», det nye fra folka bak «Uncharted»-spillene til PlayStation 3. 

Datoen har nå blitt bekreftet for spillet. I tillegg får vi møte mystiske Tess, en helt ny figur, skriver Eurogamer.

NB! Se den nye traileren nederst i saken.

 

Samme måned som «GTA V»?

Våren blir virkelig tettpakka og spillhektisk. «BioShock Infinite» lanseres i februar, «Crysis 3» og «Dead Space 3» kommer i samme måned.

Nye «Tomb Raider», «God of War: Ascension» og «Gears of War: Judgment» slippes måneden etter, i mars. «Rayman: Legends» kommer i dette månedsskiftet.

Dessuten har allerede Rockstar fortalt at de har tenkt å slippe «Grand Theft Auto V» i løpet av våren

Tradisjonelt har Rockstar Games likt å gi ut spill i ukene rundt den norske nasjonaldagen. Det har skjedd med de siste fire konsollspillene fra dette studioet, så programmet er nok tettpakket fra februar til rundt midten av mai.

«The Last of Us» skal være ferdig og klart for butikkhyllene den 7. mai, ble det avslørt under Video Game Awards i Los Angeles.

Spillet blir lansert verden over på samme dag, har Sony sagt.

Dermed var ikke spådommene fra den store butikkjeden Wal-Mart fra sist uke helt ute på bærtur. Et fotografi fra en kunde som står med et kort som sikrer forhåndskjøpssrett, og med en «våren 2013»-antagelse, stemmer brukbart med virkeligheten.

Sony velger altså å gå offensivt ut, og skal muligens konkurrere mot «Grand Theft Auto V».

 

Ut på tur med Ellie og Joel.

Tøffe Tess

I den ferske traileren som ble vist under spillprisutdelingen i natt (se nederst i saken), blir det også introdusert en helt ny figur til dette spillet, Tess.

Naughty Dog har allerede presentert Ellie, 14-åringen som spilles av Ashley Johnson («The Avengers», «What Women Want», «Lionheart»). 

Ellie er jenta som er langt tøffere enn en skulle tro ut i fra alderen, rett og slett fordi hun er født inn i et USA der viruset angriper akkurat som i denne episoden av BBC-serien «Planet Earth».

Etter noe sånt er man jo på en måte nødt til å bli voksen, er det utviklerne har messet om siden de begynte å snakke om dette prosjektet.

BBC-klippet var det som inspirerte de to regissørene, Bruce Straley og Neil Druckman, til å lage «The Last of Us». De to startet arbeidet rett etter «Uncharted 2».

Et sopplignende virus angriper folk, og gjør de om til «zombier» i «The Last of Us».

Joel, en tøff eldre kar som spilles av Troy Baker, er nevenyttig, handlingskraftig og ser ut til å bli helten i spillet. Han er også den spillbare figuren, i hvert fall i enspillermodusen ... (kanskje utviklerne fortsatt skjuler noe?).

Baker har forresten også vært med i rollen som Two-Face i de to «Batman»-spillene fra Rocksteady, han dukker dessuten opp i «BioShock Infinite» som Booker DeWitt, har bidratt i «Resident Evil 6» og totalt fire «Call of Duty»-spill som stemmeskuespiller.

Han blir av Naughty Dog omtalt som en ny Nolan North, fyren som stemmela Nathan Drake i «Uncharted»-serien.

Den nye figuren, Tess, har visstnok hatt et forhold til Joel, spekulerer Eurogamer. Et forhold som kanskje ikke overlevde når zombie-apokalypsen overskygget alt annet?

 

Bruce Straley og Neil Druckman,
regissørene bak «The Last of Us».
(Foto: PressFire.no).

- Skumle spill er ensidige

I fjor på denne tiden, da «The Last of Us» først ble vist fram for presse, snakket PressFire med de to spillregissørene om hva dette spillet egentlig har å by på.

De var blant annet fokusert på at du ikke skal føle deg som uovervinnelig. At alle valgene du gjør i løpet av historien skal bety noe for deg, i stedet for at du bare meier ned fiender med utømmelige mengder ammunisjon. 

Druckman og Straley syns også det er på tide å redefinere hva som gjør at spill er nifse.

- Alle skumle spill er veldig ensidige i forhold til at alt skal være så innmari skummelt. For oss blir det veldig flatt og kjedelig i lengden. Du blir sliten av det, sa Druckman til PressFire.

- Det er mer interessant å også tillate deg å skimte det som er vakkert i en slik setting. Du kan se en frodig verden utenfor, iakta ville dyr, eller høre musikk som kanskje ikke er tradisjonelt å bruke i skrekkscener.

- Det må være store, rike og frodige områder du kan oppdage. Eller et utemmet dyreliv du kan se gjennom øynene til Ellie. Da blir personene i spillet dypere og flerdimensjonale. Når du da, litt senere, blir kastet ned i et mørkt hull – der du kanskje bare har en lommelykt som hjelpemiddel – bryr du deg mye mer om disse personene, sa Bruce Straley da PressFire møtte denne duoen bak «The Last of Us» i fjor. 

 

«The Last of Us» lanseres til PlayStation 3 den 7. mai 2013. 

Annonse

Kommentarer