- «Grand Theft Auto V» kommer til våren

Rockstar bekrefter.

30. oktober 2012 14:43

(PressFire.no): I helga kom det seilende foto av promo-materiale fra en polsk «Grand Theft Auto»-fanside.

Slike postere skal ha blitt sendt ut til forhandlere allerede. Foruten aldersmerking (PEGI 18), en PS3- og Xbox 360-logo står det også oppgitt «våren 2013». Altså ingen håndfast dato foreløpig.

Umiddelbart etter ble det selvsagt diskutert flittig rundt ektheten av disse bildene.

Slettet senere meldingen

En ansatt i en GAME-butikk i England har nå tilsynelatende bekreftet opplysningene, og sier med det at butikken han jobber i har fått tilsvarende postere og materiell fra Rockstar og «GTA»-utgiveren.

Fra offisielt hold vil man gjerne vente til 8. november.

Da løftes nemlig sløret av Game Informers desemberutgave der «GTA V» blir presentert over 18 sider. Rockstar har omtrent samtidig planer om å slippe løs en ny dose informasjon, antydet de i forrige uke.

Det er da ventet at datoen eller lanseringsvinduet blir bekreftet. Kanskje vi også får se en ny trailer fra spillet? Den første, og hittil eneste filmsnutten fra «GTA V», kom i fjor på denne tiden.

Meldingen på Twitter fra butikkmedarbeideren hos GAME i Brighton ble senere slettet. IGN har imidlertid foreviget innholdet i denne, sammen med «bildebeviset». 

Bekrefter vårlansering

Senere samme dag som disse britiske butikkbildene begynte å sirkulere på nettet, tok Rockstar og utgiver Take-Two til slutt bladet fra munnen og bekrefter opplysningene.

«Grand Theft Auto V» blir lansert til våren, skriver de i en fersk pressemelding.

Rockstar North, som er hovedutviklere bak spillet, omtaler «GTA V» som det største og mest ambisiøse i serien til dags dato. De opplyser også at forhåndsbestillingene starter fra og med 5. november.

- «Grand Theft Auto V» bygger videre på alt vi har lært fra åpen verden-spilldesign, uttaler Sam Houser, en av Rockstar-grunnleggerne i pressemeldingen som ble sendt ut tirsdag kveld.

- Vi kan ikke vente med å dele det med resten av verden, sier Houser.

April eller mai?

Rockstar er tradisjonelt sett glade i å gi ut spillene sine i vårmånedene. Når det gjelder de siste konsollutgivelsene fra denne kanten, er perioden april-mai godt representert:

«Max Payne 3» (18. mai 2012), «L.A. Noire» (20. mai 2011), «Red Dead Redemption» (21. mai, 2010) og «Grand Theft Auto IV» (29. april 2008). 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3