Butikkjede mener å vite når «The Last of Us» er ferdig

- Bare spekulasjoner, sier Sony.

5. desember 2012 10:02

(PressFire.no): I forrige uke ble det litt oppstuss da en offisiell PlayStation-nettside hadde gitt David Cage sitt neste, «Beyond: Two Souls», en mai-dato.

Denne ble senere tilbakevist fra Sony, og karakterisert som en glipp.

Men det stanser selvsagt ikke spekulasjonene om at Sony har planer å få ut dette spillet før E3-spillmessen neste år, som går av stabelen i juni. Der forventes det at Microsoft og/eller Sony vil vise oss vei inn i konsollfremtiden.

Kommer storspillene før E3?

Et av de mest etterlengtede PS3-spillene, «The Last of Us», skal ifølge butikkjeden Wal-Mart være butikklar til våren.

En av IGNs lesere sendte inn dette bildet, som viser en forhåndskjøpslapp med «spring 2013» som antatt lanseringsvindu, som du kan se nederst til høyre på bildet.

Vet Wal-Mart noe vi ikke gjør?

Det er ikke uvanlig at butikkjeder tar seg store friheter, og spår ubegrunnet rundt lanseringstidspunkter nettopp for å kunne begynne med forhåndssalget.

Men, det har også skjedd en rekke ganger at kjeder som dette får nyss om slipplanene før alle andre.

- Vi har ikke annonsert en dato. Wal-Mart-spekulerer, heter det i en uttalelse fra Sony.

Hemmelighetsfullt om neste år

Helt fram til E3-spillmessen i Los Angeles i sommer, var det mange som hadde håpet at Naughty Dog skulle bekrefte at «The Last of Us» rakk denne høsten og julesalget. Det hadde neppe skadet, for det er tynt med store PS3-spill denne julesesongen.

Sonys spillsjef, Shuhei Yoshida, kunne helle kaldt vann over spente PS3-fans under E3:

- Vi er ikke klare for å snakke om 2013. Men noen av spillene vi viste (på E3-pressekonferansen – journ.merk.), som «God of War» og «The Last of Us», kommer ikke ut i år, sa Yoshida til VG247. 

- Ingen «blodfest»

«The Last of Us» er et mørkt, historiedrevet zombieeventyr, men ikke nødvendigvis av det «hjernedøde» slaget. Folka som sist sto bak tre «Uncharted»-spill til PlayStation 3 har nemlig andre mål med spillet sitt enn å bare designe tusenvis av zombier som du skal kakke i hodet med en åre.

- Mange andre spillskapere bruker en lignende setting. Vi bruker den som en kulisse, sa en av studiosjefene i Naughty Dog til PressFire for ett år siden.

- Forventer du derfor «enda et zombie-spill», blir du nok skuffa. Dette er et overlevelsesspill der det riktig nok også foregår noen skrekkelige ting. Men «The Last of Us» blir på ingen måte en «blodfest», og ikke groteskt bare for å være det. Dette er kun faktorer som legger et eksternt press på våre karakterer.

- Vi ønsker å fortelle deres historie, fortalte Evan Wells til PressFire sist vinter.

«The Last of Us» utvikles eksklusivt til PlayStation 3 og lanseres én gang i løpet av 2013.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3