Nå har PlayStation 4-ryktesirkuset startet

Opplysninger om den hemmelige konsollen kan ha lekket.

2. november 2012 09:20

(PressFire.no): Nå har også ryktene om en PlayStation 4 gått over i den spennende fasen, der utviklere og journalister begynner å sladre om at de har fått et innblikk i hvordan konsollfremtiden blir.

Slike lekkasjer om en ny Xbox har allerede rullet i noen måneder - også med bidrag fra offisielt hold, om det 56 sider lange Microsoft-dokumentet er ekte vare, da.

En «Xbox 720» kan til og med å ha blitt solgt i en nettauksjon tidligere i år. Selgeren fikk 20 000 dollar for det han påstår er en Durango-prototyp, kallenavnet på «Xbox 720».

Spesifikasjonene låses til sommeren

VG247 har snakket med flere personer som hevder å sitte med en slik utviklerkonsoll fra Sony, en PlayStation 4 i en uferdig og tidlig fase.

Disse opplysningene er selvsagt foreløpig rykter og spekulasjoner, og Sony vil åpenbart ikke bekrefte eller avkrefte noe av dette.

Det skal totalt være forespeilet fire versjoner av denne utviklerkonsollen, ifølge VG247s kilder. Dette er den andre – den første var i realiteten bare et grafikkort, sier vedkommende som spillnettsiden har snakket med.

«Tredje generasjon» er forespeilet i januar, mens den endelige versjonen, med alle spesifikasjonene låst, vil være klar til sommeren en gang, blir det påstått i saken.

Hensikten med devkits er å gi spillskapere et forsprang, og god kjennskap til konsollen før den blir satt i masseproduksjon.

Ulempen, sett fra produsentenes synspunkt, er at det ofte bruker å sive ut spreke rykter.

Hadde infomøte denne uka

VG247s kilder hevder Sony denne uka har invitert utvalgte spillstudioer til et informasjonsmøte.

Der ble konsollen, som går under arbeidstittelen Orbis, angivelig presentert for noen få.

Sony skal kun ha omtalt maskinen som Orbis – og ikke ha nevnt PlayStation 4-navnet, hevdes det.

Orbis er basert på AMDs A10 APU-serie, skriver VG247. (APU er en kombinert CPU og GPU). Devkitet har enten 8GB eller 16GB RAM, påstås det.

Interessant nok er den visstnok ikke produsert i Japan.

Målet med konsollens maskinkraft skal være å kjøre 1080p-grafikk med 60 bilder i sekundet, samt i 3D, «uten problemer» - og fikse kravene som er på markedet «i dag og i morgen», uttaler sladrehanken VG247 har snakket med om PS4.

- Vi har blitt fortalt at harddisken blir 256 GB stor, som standard, men det er ikke klart om dette vil være en normal harddisk eller en SSD. Og selvsagt får den blu-ray, hevder kilden.

Denne personen som angivelig har begynt å utforske detaljene i PlayStation 4-planene, forteller også at brukergrensesnittet blir annerledes sammenlignet med PS3.

Trykker du PS-knappen, den i midten på en håndkontroller, kan du navigere «hvor du vil» på systemet. Selv om du er midt i en spilløkt. Eksempelvis kjøpe nedlastbart innhold til et spill midt i kampens hete, og kjapt komme deg tilbake der du slapp uten å avslutte spillet.

Dette vil i så fall være en videreføring av PS3-tankegangen.

- De prøver å gjøre det hele så flytende som mulig, sier denne kilden til VG247.

Billigere enn PS3?

Det spekuleres i at Sony denne gang ikke vil prise konsollen like stivt som PS3, som kostet omtrent 6000 kroner i tiden etter lansering.

Når får vi den første dosen med offisiell info? Det er umulig å spå, men VG247s kilder påstår at Sony har planer om å avduke PlayStation 4 på et arrangement like før E3-spillmessen i Los Angeles til sommeren.

Mye tyder altså på at E3 2013 blir begivenhetsrik, kanskje med «Xbox 720» og PlayStation 4 i hovedrollene?

Mange eksperter, blant dem analytiker Michael Pachter, tror både Sony og Microsoft vil ha lansert oppfølgerne til Xbox 360 og PlayStation 3 før jul neste år, eller senest: noen få måneder inn i 2014.

Ubisoft-sjef Yves Guillemot gikk i sommer ut og sa at denne konsollgenerasjonen har vart for lenge, og at ny maskinvare trengs for å blåse liv i både kreativiteten og salgstallene.

Senere denne måneden, 30. november for norges del, lanserer Nintendo sin Wii U-maskin. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3