Sony har lagt ut en kort oppdatering på den offisielle PlayStation-bloggen med informasjon om at datoen på den etterlengtede PS3-bilsimulatoren blir flyttet på. Igjen. Spillet har vært i produksjon siden det først ble annonsert på E3-spillmessen i 2006 - og har siden blitt utsatt en rekke ganger.

Inkluderingen av 3D-grafikk og støtte for Move-kontrollerne har nok noe av skylden for de siste par utsettelsene. Spillet fikk imidlertid til slutt spikret en lanseringsdato som helt til nå så ut til å holde. Under GamesCom i Tyskland fikk vi i Europa vite at «Gran Turismo 5» skal lanseres 3. november, dagen etter USA.

Alle utsettelsene, det svimlende budsjettet og forandringene i planene inspirerte oss i PressFire til å koke opp en syk aprilspøk på «GT5»s bekostning.

Den ferske nyheten om at spillet nok en gang er utsatt er imidlertid ingen spøk.

- Vi kan bekrefte at «Gran Turismo 5» ikke vil bli tilgjengelig 2. november, men spillet vil bli sluppet denne julen, skriver Taku Imasaki på den amerikanske PlayStation-bloggen.

- Vi beklager forsinkelsen overfor «GT5»-fans, men Kazunori Yamauchi og teamet hos Polyphony Digital vil være sikker på at de skaper den perfekte racing-opplevelsen, og vi er sikre på at dette ambisiøse spillet vil overgå forventningene når det blir lansert.

Imasaki avslutter med å si at det kommer mer informasjon snart – og forhåpentligvis også en ny dato. 

Det store spørsmålet nå er om spillet i det hele tatt rekker julesalget. Og har Gran Turismo-fansen mer tålmodighet igjen?

NB! Eurogamer har fått bekreftet fra Sony at utsettelsen også gjelder for Europa. En ny dato vil bli offentliggjort før utgangen av oktober, skriver den engelske spillnettsiden.

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

«Tony Hawk's Pro Skater»-serien får sin egen dokumentar

Har premiere denne måneden.

Les mer