«Gran Turismo 5»-datoen er spikret

Juleferien er sikret.

17. august 2010 20:08

Under Sonys GamesCom-pressekonferanse tirsdag kveld, kom bekreftelsen vi nordboere har ventet i det vide og brede på: «Gran Turismo 5» har fått en europeisk lanseringsdato.

Bilsimulatoren lanseres i Europa 3. november, dagen etter USA-datoen som ble avslørt under E3 tidligere i sommer.

Spillet, som følger opp «Gran Turismo 4» fra 2005, ble først annonsert under E3-spillmessen i 2006. De siste årene har spillet «snart vært ferdig», og senest ved inngangen til 2010 ble det utsatt nok en gang etter å ha fått en lanseringsmåned (mars).

Muligens var årsaken til denne utsettelsen integreringen av støtte for 3D-grafikk og de nye Move-kontrollerne som Sony lanserer denne høsten.

For et par uker siden kunne Sony og utviklerne i Polyphony Digital avsløre innholdet i Signature Edition, den dyreste av «Gran Turismo 5»-versjonene, som inneholder mengder av ekstrainnhold – og har fått en veiledende pris på 180 Euro (litt i underkant av 1500 kroner).

Og nå er endelig lanseringsdatoen spikret – også for Europa sin del (bank i bordet). Finn fram kalenderen og kryss av datoen først som sist: 3. november.

 

«Gran Turismo 5» lanseres eksklusivt til PlayStation 3 den 3. november.

Fersk trailer fra GamesCom-spillmessen i Köln:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3