Etter at spillgiganten Blizzard tidligere i år varslet tiltak mot juksere, tok de nylig affære og kastet ut 5000 spillere fra det ekstremt populære strategispillet «StarCraft II: Wings of Liberty». Nå har de valgt å gå rettens vei for å ta problemet ved rota – nemlig personene som i utgangspunktet har laget programmene som gjør det mulig å jukse.

Det er spillnettstedet Gamespot som skriver at Blizzard nå har saksøkt tre personer for flere brudd på brukerrettighetene og kopibeskyttelsen i spillet. Noe som ifølge søksmålet skal ha skjedd allerede bare noen dager etter at spillet ble sluppet i juli.

Det er to personer fra Canada og en person fra Peru som dras for retten. Navnene på de tiltalte er ikke offentliggjort, men på nettet skal de operere under de fargerike kallenavnene Permaphrost, Cranix  og Linuxawesome.

Rettsdokumentene skal også nevne tre andre hackers, som går under kallenavnene Wiggley, Zynastor, og Dark Mage. Det sistnevnte trekløverets funksjon i det hele er foreløpig uklar.

Ifølge Blizzard er effekten av det hackerne har gjort «umiddelbar, gigantisk i omfang og ureparerbar».

- Ved å distribuere disse modifikasjonene til offentligheten har de tiltalte forårsaket alvorlig skade på verdien av «StarCraft II». Blant annet har de tiltalte skadet lovlydige kunders evne til å delta og ha glede av spillets konkurransedel på nettet. Det har bidratt til at brukerne har blitt misfornøyde med spillet og mistet interessen, og har kommunisert den misnøyen, og dermed påvirket til tapt salg av spillet og utvidelsespakker, skal det stå i saksdokumentene.

Det svært etterlengtede «StarCraft II» ble sluppet 27. juli og høstet toppkarakterer hos anmeldere verden over, inkludert her på PressFire. Spillet solgte over en millioner eksemplarer på første dagen i salg - og skal nå ha rundet tre millioner solgte totalt.

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

«Tony Hawk's Pro Skater»-serien får sin egen dokumentar

Har premiere denne måneden.

Les mer