Jakter på gamle forhåndsbestillinger av «Duke Nukem Forever»

Gearbox vil ikke at fansen skal føle seg lurt.

8. oktober 2010 10:25

Siden evighetsprosjektet «Duke Nukem Forever» først ble annonsert i 1997, har ymse butikkjeder tilbudt spillet til kunder som ville ligge et lite hestehode foran. Personer som har forhåndsbestilt det neste Duke-spillet en gang i løpet av de seneste 13 årene, skal nå spores opp, lover studiosjef for Gearbox, Randy Pitchford.

Utviklingen kollapset i fjor da spillstudioet 3D Realms gikk dukken. Gearbox, folka bak fjorårets «Borderlands», kunne tidligere i høst kunngjøre at de hadde overtatt spillet – og at man peiler seg inn mot en lansering tidlig neste år.

- Det er mange mennesker som forhåndsbestilte spillet. Vi har startet samtaler med forhandlere fordi vi ikke tok i mot disse direkte, og 3D Realms gjorde heller ikke det. Det var forhandlerne som tenkte «jeg kommer til å ta denne fyrens penger», forteller Randy Pitchford til VG247.

Pitchford mener denne form for kundebehandling ikke er akseptabel, og vil forsøke å holde løftene som ble inngått over ymse spillbutikkdisker.

- Vi har startet med å utfordre dem, og sier; «hey, du har kunder som du har inngått et løfte til, og en hver dårlig følelse disse har vil reflekteres tilbake til oss. Så kan vi jobbe sammen for å gjøre noe for disse menneskene?».

Han medgir at det ikke er enkelt å skulle gå tilbake og finne alle forhåndsbestillingene som er gjort i løpet av 13 år, men understreker at noe burde man klare å finne på.

«Duke Nukem Forever» lanseres etter planen tidlig i 2011, og da til PC, PlayStation 3 og Xbox 360. For tiden er Pitchford og Co. på en aldri så liten turné i Europa der de demonstrerer spillet for fans og journalister. For noen dager siden lekket en video fra en av disse tilstelningene på nettet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3