Dette eksisterer ikke...?

(PressFire.no): Rett før jul hadde vi en sak om at det tyske idrettsforbundet ikke annerkjente ordet «e-sport».

- «E-sport» står for et ekstraordinært bredt utvalg av svært varierte virtuelle tilbud og spill som er konkurransebaserte, het det i det offisielle standpunktet til forbundet, som mente «eGaming» var bedre.

- I vår mening er denne brede forståelsen er begrepet «sport» ikke passende, og på mange måter misvisende. Vi avviser begrepet «e-sport».

Forbundet var derimot ikke helt mot tanken på å annerkjenne konseptet e-sport som en slags sidegreie til idrettene de representerer.

Men nå går presidenten i idrettsforbundet, Alfons Hörmann, langt hardere ut, og sier rett frem av e-sport ...ikke eksisterer. Utbruddet kom i forbindelse med et spørsmål om e-sport burde bli en del av OL.

- E-sport eksisterer ikke. Og det vil ikke være med i det olympiske programmet, sa han, ifølge Faz.net.

Presidenten takket også sportsminister i Hesse-regionen i landet, Peter Beuth, for å ha jekket ned e-sport i en tidligere tale, hvor han understrekte viktigheten i å ikke tildele e-sport offentlige midler.

- E-sport er like lite sport som strikking og blokkfløytespilling, sa Beuth.

- Vi må ikke la e-sportindustrien samle disse idrettsmidlene.

Beuth sier videre at sport bidrar til samfunnet, og får følgelig politisk subsidiering, i motsetning til e-sport, som ikke burde få noe som helst.

- Idéen at e-sportindustrien skal å få økonomisk støtte synes jeg er absurd.

På den andre siden av fjøla står organisasjoner som det tyske motorsportforbundet, som i oktober gjorde simulatorkjøring i bilspill til en fullverdig gren innenfor sporten.

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Rekordtall for verdens største slåssespillturnering

Over 14 000 møtes til dyst i Las Vegas neste måned.

Les mer

Slik går de forskjellige e-sportene i Norge

«Counter-Strike» alene er større enn sjakkforbundet - se oversikten over 18 spill her.

Les mer