(PressFire.no): Det tyske motorsportforbundet DMSB har i sitt oktobermøte bestemt at kjøring i simulatorer, såkalt SimRacing, nå også er en fullverdig sport på lik linje med de andre motorsportene.

Dette skal åpne opp for profesjonalisering av racing simulatorer og egne turneringer med disse.

- Ingen andre sporter er så nærme hverandre når det kommer til virkeligheten og digital simulering, sier Dr. Gerd Ennser i styret til DMSB i en pressemelding.

- Presentasjonen av racerbaner og kjøretøy er blitt så realistisk at mange motorsportentusiaster for lengst har kalt SimRacing en mulighet til å forbedre seg, spesielt for å kjøre på ukjente baner.

- Derfor tar vi det neste steget ved å gjenkjenne SimRacing som en fullverdig motorsportdisiplin, noe som kan gjøre det lettere for unge personer til å komme inn i motorsporten også.

Forbundet er klar på at de skiller mellom simulatorkjøring og ren morospilling med en kontroller på konsoll og mobil. Å ha full pakke med ratt og pedaler er et minimumskrav.

De oppretter samtidig en gruppe som skal se på standardisering av kravene, slik at det kan holdes offisielle turneringer i kategorien.

- Nå som vi ser fremover mot SimRacing-turneringer, har vi sett at klare regler, nøytrale sportsfasiliteter og tekniske standarder både er nyttige og nødvendige, heter det i pressemeldingen.

Motorsportforbundet peker til andre e-sporter som inspirasjon, og da spesielt innenfor fotball og seiling (!) – hvor det allerede finnes verdensmesterskap i sistnevnte.

De håper nå at denne klassifiseringen vil øke rekrutteringen inn til motorsport, og skriver e-sport kan være et bra førstetrinn for videre innføring til andre «grener» innenfor motorsporten.

Annonse

Kommentarer