(PressFire.no): Det tyske idrettsforbundet har gjort det klart at de ønsker å delvis støtte e-sport som konsept fremover.

De mener riktignok at e-sport ikke foreløpig oppfyller kravene til å havne som en egen underavdeling hos idrettsforbundet, men at det likevel er synergier å hente mellom e-sport og «vanlig» sport.

Det vil potensielt bety at profesjonelle e-sportutøvere og -organisasjoner som er knyttet til eksisterende sportsklubber kan dra nytte av enkelte rettigheter som vanlige sportsorganisasjoner også får.

 

Anerkjenner ikke ordet

Men det hele kommer ikke sånn uten videre. I en uttalelse sier forbundet at de rett og slett ikke anerkjenner ordet «e-sport».

- «E-sport» står for et ekstraordinært bredt utvalg av svært varierte virtuelle tilbud og spill som er konkurransebaserte, heter det i det offisielle standpunktet til forbundet.

- I vår mening er denne brede forståelsen er begrepet «sport» ikke passende, og på mange måter misvisende. Vi avviser begrepet «e-sport».

Idrettsforbundet sier videre at de istedet vil bruke ordet «eGaming» for spill som ikke handler om vanlige sporter og idretter (som «Counter-Strike» og «League of Legends»), og «virtuell sport» for spill som «FIFA» og «NHL».

 

Opphetet debatt

Det tyske e-sportforbundet ESBD er, ikke overraskende, misfornøyd med utsagnet.

- Ved å splitte e-sport inn i sportsspill og «eGaming», tar idrettsforbundet en vei som leder det vekk fra realiteten der ute. Det går mot den yngre generasjonen innen e-sport, og greier ikke å forstå det elementære innenfor konseptet e-sport som sport, skriver de på Twitter – og følger opp med enda hardere skyts:

- Ledelsen i idrettsforbundet misset nå sjansen til å posisjonere seg bra innenfor en stor e-sportbevegelse i Tyskland. Dette vil knuse tilliten den yngre generasjonen har til organisert sport.

Også andre steder i Tyskland har debatten om e-sport gått inn på folk.

Den tyske politikeren Peter Beuth er ikke superhappy med at forbundet går inn for å godkjenne deler av e-sport i det hele tatt, og skal ifølge Echo-Online.de ha kalt planen for «katastrofal».

- Jeg forstår ikke hvordan det å bevege tomlene skal være sport, selv om det er noe som beveger seg på skjermen.

- E-sport har ingenting å gjøre med sport. Vi må bare slutte med den betegnelsen. Spill har en verdi, men de hører ikke hjemme i sportsorganisasjoner, fordi de ikke har sammenfallende verdier.

Og sånn går no dagan.

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

De norske utviklerne bak «Manual Samuel» har avslørt sitt neste snedige kroppsspill

I «Helheim Hassle» må du sette sammen hovedpersonen selv.

Les mer

Nintendo vant forbrukerrettsaken mot Norge og Tyskland

Søksmålet om forhåndsbestillinger av spill på Switch forkastet. Anken kan ta halvannet år.

Les mer