Vil du ha «GTA V» til pc?

Da er du i godt selskap.

23. juli 2013 10:31

(PressFire.no): I skrivende stund har 210 200 personer signert en kampanje for å få «Grand Theft Auto V» til pc, melder VG247. Når de bikker 300 000 sender de inn et brev til utviklerne i Rockstar.

Fant spor i stillingsannonse

Rockstar har ikke røpt noe om hvorvidt de også jobber på en versjon til neste generasjons konsoller.

Kanskje dukker en slik versjon opp når spillet har solgt fra seg på dagens plattformer, og Xbox One og PlayStation 4 er mer etablerte på markedet?

I så fall kan en pc-versjon også følge.

Nylig snappet PC Gamer opp en jobbannonse fra Rockstars avdeling i Leeds, hvor de søkte etter en programmerer som kan «bidra med å bringe [studioets] seneste titler til pc».

- I samarbeid med de andre Rockstar-studioene vil du ha ansvar for å opprettholde studioets kompromissløse kvalitetsnivå, og levere pc-opplevelser av høyeste nivå, heter det i annonsen.

Studioets «seneste titler» annet enn «GTA V» kan også bety det fabelaktige «Red Dead Redemption» fra 2010, et spill som også har vært svært etterlengtet til plattformen. Det har de likevel mer eller mindre avkreftet tidligere.

- Utelukker ingenting

I november sa Dan Houser i Rockstar til IGN at de ikke utelukker noen plattformer, men ser an markedet.

- Vi er en tredjepartiutgiver. Vi er ikke Nintendo, vi er ikke Sony, vi er ikke Microsoft, sa Houser.

- Vi elsker dem alle, på forskjellige vis. Men vi kan gjøre som vi vil, og vurdere hvor vi ser en mulighet til å gjøre forretning og finne et marked. Hvis det er hos Apple, så gjør vi noe til Apple.

Kanskje vil 300 000 underskrifter få dem til å se et marked.

Siden den første setningen i denne artikkelen ble skrevet for en time siden, har tallet steget til 211 062 underskrifter.

«Grand Theft Auto V» slippes til Xbox 360 og PlayStation 3 den 17. september. Tidligere denne måneden slapp de en lang gameplay-trailer som du kan se her.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3