«Uncharted 3» kan bli juleslageren neste år

Lanseringsdatoen avslørt i ny, storslått trailer.

12. desember 2010 20:44

Sony og spillskaperne i Naughty Dog orket ikke å vente helt til Video Game Awards denne helgen før de avslørte det tredje Uncharted-spillet. For et par dager siden ble den første informasjonen om det nye spillet gjort kjent, sammen med at vi fikk servert de aller første skjermbildene.

«Uncharted 3: Drake’s Deception» lanseres eksklusivt til PlayStation 3 neste høst. Nå vet vi også hva den eksakte datoen blir, ettersom den første skikkelige traileren ble vist under VGA-showet natt til søndag norsk tid.

Spillet kommer ut 1. november 2011, står det avslutningsvis i den ferske traileren. En filmsnutt som du ser nederst i denne saken.

Den inneholder også de første levende bildene fra spillet – og kan være nok til å slå pusten av deg i all sin storhet! Dette ser nemlig veldig, veldig lovende ut.

Naughty Dog hevet lista på mange måter da «Uncharted 2: Among Thieves» kom ut i fjor høst, og vår anmelder omtalte det hele som; «et spill som får nakkehårene til å reise seg, samtidig som haka henger på brystet i ren beundring av det som er intet mindre enn et stykke kunstnerisk og grensesprengende, interaktivt håndtverk».

Det ble toppkarakter til dette spillet fra oss i PressFire.

Den første traileren avslører lanseringsdatoen

Naughty Dog fortalte til Entertainment Weekly, som altså fikk se «Uncharted 3» først av alle, at man denne gang har latt seg inspirere av en myte om en forsvunnet by i Midt-Østen.

Gjemt av sanddynene, skal det ifølge legenden ligge en by – eller en liten region – kalt Iram of the Pillars (også kjent som Atlantis of the Sands). Spillskaperne har også hintet om at de har latt seg inspirere av «Lawrence of Arabia»-filmen fra 1962.

En klassiker, med mye sand og nesten like mye eventyr.

Og det å skildre sand på troverdig vis, er noe som er teknisk vanskelig å lage i spill. Mange styrer derfor unna den slags, på samme måte som ild og vann også blir betraktet som mer enn krevende.

Men Naughty Dog forteller at de er mer enn klar for oppgaven. Godt rustet med en grafikkekspert fra Tromsø i staben.

- Da vi først kom opp med idéen om sand, så du formelig øynene på alle her lyse opp og de sa; «jepp, det kommer til å bli knalltøft – la oss gjøre det!», sa Amy Hennig til EW. Hennig er en av sjefene for utviklingen av disse spillene, og på visittkortene hennes står det Creative Director.

- Vi er en gjeng med nerder. Vi ser etter noe som vil bli en teknisk og kunstnerisk utfordring, og tillater oss selv å besøke et område i verden eller en del av historien vi ikke har vært før, supplerer Evan Wells, en av grunnleggerne av Naughty Dog.

«Uncharted 3: Drake’s Deception» lanseres til PlayStation 3 den 1. november 2011. En ny, «norsk» dato kan bli annonsert på et senere tidspunkt, og kan komme til å avvike med en dag eller to. Neppe mer.

Men viktigst av alt for mange Uncharted-fans; jula 2011 ser ut til å kunne bli særdeles innholdsrik når det gjelder spillutvalget vi kommer til å finne da.

Se den ferske traileren, som ble vist for første gang under Spike TV Video Game Awards. NB! Utviklerne har uttalt at alt du ser i denne filmen er bygd fra spillmotoren. Altså ikke noe juks her (og sett gjerne videoen opp til 720p- eller 1080p-kvalitet om du har bredbånd nok til å takle den slags):

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3