Tiger vraket som posterboy

Men han dukker opp i «Tiger Woods PGA Tour 12».

4. januar 2011 20:16

EA har nå kunngjort de første detaljene rundt «Tiger Woods PGA Tour 12», det neste tilskuddet til golfspillserien som denne våren feirer 20-årsjubileum. Spillet skal lanseres allerede 31. mars.

Pressemeldingen fokuserer tungt på at Masters-turneringen lagt til Augusta-banen nå blir inkludert. I dag har også spillcoveret blitt avduket – og der glimrer Tiger Woods med sitt fravær for første gang siden 1999, da han ble gallionsfiguren for PGA-spillene.

I fjorårsutgaven fikk han selskap av det nye golfstjerneskuddet Rory McIlroy på spillomslaget. Den gang avviste EA Sports-sjef Peter Moore at dette hadde sammenheng med sexskandalen, der Woods definitivt spilte hovedrollen.

At salget av denne spillserien i fjor sank kraftig, og at EA-sjefen John Riccitiello nylig uttalte at Tiger snart måtte få resultater på banen «om samarbeidet skal ha noe for seg i fremtiden», har kanskje påvirket avgjørelsen om å vrake Woods som coverpynt?

Mål krefter med Tiger Woods på Augusta National-banen

Nå blir han erstattet med en fin logo som reklamerer for Masters-golfturneringen. Og veldig mye grønn, velfrisert plen.

- Årets utgave handler om å hylle Masters og inkluderingen av den historiske Augusta National-banen, sier EA i en uttalelse til Eurogamer.

Samme nettsted har fått bekreftet at Tiger Woods dukker opp som frontfigur på omslaget til en spesialversjon av «Tiger 12» som kommer ut til PlayStation 3, med fem ekstra baner og støtte for Move-kontrollerne.

- I mer enn ti år har The Masters-turneringen vært det som spillerne av Tiger Woods PGA Tour har hatt mest lyst til å se i spillet, forteller Peter Moore i pressemeldingen.

- Når vi fører sammen den ledende golfspillserien med den mest prestisjetunge golfturneringen i verden, får vi en perfekt kombinasjon, og det er med stor glede vi kan gi tilhengerne denne spennende muligheten til å oppleve Augusta National Golf Club som aldri før.

Selv om han glimrer med sitt fravær på omslaget, er Tiger Woods sterkt representert i selve spillet. Også Tiger gleder seg til lanseringen, kan det virke som.

- Det er mange nye og unike elementer i spillet som kommer til å gjøre at folk virkelig føler at de konkurrerer på Augusta National. Dette er fantastisk for sporten og kommer til å trekke et nytt publikum til Masters-turneringen, en konkurranse jeg har vært så heldig å få delta i siden 1995, sier Tiger Woods i pressemeldingen.

EA trekker også frem noen av nyhetene som blir inkludert i «Tiger 12»: EA Sports har brukt en helt ny laserskanneteknologi for å digitalisere hvert hull, hvert tre og hver busk på Augusta National Golf Club. Og over 20 nye spillere blir inkludert, blant annet Zach Johnson og Bubba Watson.

I år blir også caddien viktig, for bak alle store golfere står det en pålitelig caddie, skriver EA. Han eller hun er med deg før hver eneste sving eller putt, og kan også bistå med råd. Dette er noe du ser et glimt av i den første bunken skjermbilder som er sluppet i dag.

Dessuten er det inkludert muligheten til å gjenoppleve klassiske Masters-øyenblikk, der du får sjansen til å måle krefter mot noen av sportens største profiler og mest minneverdige stunder. På samme måte kan du prøve å tangere Tiger eller slå han i hver runde av hans Masters-bakgrunn, som så langt har resultert i at Woods har vunnet fire ganger.

«Tiger Woods PGA Tour 12» lanseres 31. mars til Xbox 360, Nintendo Wii og PlayStation 3. En spesialversjon til sistnevnte plattform lanseres med fem ekstra baner, og denne er kalt «Tiger Woods PGA Tour 12: Collector’s Edition».


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3