Utfordrer Tiger til å begynne å vinne igjen

- Woods trenger suksess på banen, sier EA-sjefen.

1. desember 2010 11:04

Electronic Arts valgte å stå bak sin posterboy da det begynte å storme rundt golfesset i fjor høst. Mens andre sponsorer trakk seg fra videre samarbeid med Tiger Woods, uttrykte EA Sports-sjefen Peter Moore at man fortsatt ville støtte Woods.

Man hadde på det tidspunktet, da hans høypubliserte utroskapssaker ble gjort kjent, allerede flere spill i produksjon: PC-spillet «Tiger Woods PGA Tour Online», blant annet - et spill som ble lansert på nyåret. Dessuten kom «Tiger Woods PGA Tour 11» ut i sommer, serien som tradisjonelt sett har gjort det sterkt blant konsolleiere.

En nedgang på hele 68% når det gjelder konsollutgavene av «Tiger 11», var status noen uker etter lansering. Salget av Wii-versjonen var enda dårligere, og krympet med 86% sammenlignet med «Tiger Woods PGA Tour 10».

- Selv om dette i hvert fall delvis skyldes at fjorårets versjon ble sluppet i én pakke sammen med Nintendos nye Motion Plus-kontroller, er vi bekymret for at Woods-skandalen permanent kan ha ødelagt salgspotensialet for det vi betrakter som den tredje viktigste sportsserien til EA, bak Madden og FIFA, sa analytiker Doug Creutz til Gamasutra.  

Og nå stiller EA-topp John Riccitiello krav om at Tiger Woods snart igjen må erobre toppen på resultatlistene om man skal fortsette å satse på spillserien.

- Vi har ingen planer om å droppe han, men dette er et forretningsforhold basert på at vi lager det beste golfspillet og at han er den beste golferen, forteller Riccitiello til Reuters.

- Begge disse tingene trenger å være reelle på lang sikt om dette partnerskapet skal ha noe for seg.

- Han har holdt seg til oss i en lang periode og vi har gjort god butikk sammen, og vi er villige til å gi han tvilen til gode en tid til, fortsatte EA-sjefen.

Etter en pause, kom Tiger Woods tilbake på greenen, men formen hans har til nå ikke vært i nærheten av hva man forventer av sportsstjernen. Han har enda ikke vunnet en turnering og har mistet 1. plassen på rankinglistene.

EA har enda ikke annonsert hvilke planer de har for golfserien til neste år, men i intervjuet med Riccitiello som Reuters videreformidler antydes det at man har planer om å lage et nytt spill i golfserien til neste år.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3