Stygge tall for Funcom

2008 ble på ingen måte en dans på roser for det norske spillselskapet. «Age of Conan» underpresterer og Funcom rapporterer nå om et svakt resultat.

23. februar 2009 12:38

Etter mye spenning rundt lanseringen av «Age of Conan» våren 2008, har egentlig det meste gått i nedoverbakke siden. Rapporter om misfornøyde spillere, tekniske problemer og savnet etter mer spillbart innhold i Conan ble siden avløst av en stupende aksjekurve og rapporter om røde tall og spillerflukt.

Funcom meldte selv om 415.000 spillere i august i fjor, mens analytiker i DnB NOR Fredrik Thoresen anslo til E24 at så få som 100.000 aktive spillere var et mer reelt bilde.

Funcom lanserte nylig noe nytt innhold og plastret over noen sår i «Age of Conan».

Les mer her.

Tallene for 4. kvartal foreligger nå og viser at selskapet fikk et driftsresultat på minus 23 millioner dollar (155 millioner kroner), i følge E24.

PÅVIRKER IKKE KOMMENDE PROSJEKTER

Samtidig melder Funcom at de skriver ned verdien på «Age of Conan» med hele 19 millioner dollar (127 millioner kroner) og oppgir grunnen til det at forventningene om inntektene ikke lenger er like høye.

I løpet av året kommer det etter planen en større utvidelse til Conan og selskapet jobber med sitt neste store prosjekt, MMO-spillet «The Secret World».

Se trailer av«The Secret World» her.

En Xbox 360-versjon av «Age of Conan» skal fortsatt være under produksjon mens et mulig oppkjøp av Eidos, som også er utgiver av Funcom-spill, kan få ringvirkninger for det norske selskapet.

Funcom sier i følge E24 at utviklingen av disse nye produktene ikke rammes av tapet fra 2008, og at de har midler til å fullføre og lansere spill som er under utvikling.

- Den gjennomsnittlige abonnementsperioden for «Age of Conan» har steget i løpet av 2009. Antall abonnenter av «Age of Conan» har vært forholdsvis stabil gjennom perioden, sier Trond Arne Aas, konsernsjef i Funcom, i en børsmelding.

Samtidig meldes det at finansdirektør Olav Sandnes trekker seg, men fortsetter inntil en ny finansdirektør er på plass i Funcom.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3