Square Enix kjøper Eidos?

Kan påvirke norske «Age of Conan».

13. februar 2009 09:41

I følge Gamesindustry.biz vil Square Enix kjøpe aksjene i Eidos til en verdi av totalt 84.3 millioner pund. Noe som tilsvarer 258 prosent av hva aksjene var verd når budet ble lagt inn 14. januar, og 91 prosent høyere enn gjennomsnittsverdien de tre siste månedene.

Styret har dermed anbefalt aksjonærene om å selge.

Med denne avtalen ønsker Square Enix (SQEX Ltd.) å «forsterke Square Enix Gruppens posisjon som en av verdens ledende selskap innen interaktiv underholdning» og Square Enix-president Yoishi Wada hadde følgende å si om oppkjøpsplanene:

-    Med en bred portfolio og meget suksessfull massemarked-franchise ledet av Tomb Raider, er Eidos en av de mest talentfulle og suksessfulle utviklerne og utgiverne innen interaktiv underholdningsprodukter noen sinne.-    Vi er ett år inn i vår nye strategi og tror at prospektene for å videreutvikle vår strategi og forretningsdel av Square Enix vil bidra til en spennende mulighet for Eidosgruppen.Square Enix har lenge snust på andre selskap, og har tidligere lagt inn et bud på japanske Tecmo, som ikke aksepterte tilbudet til fordel for oppkjøpssamtaler med KOEI. Tilbudet ble dermed trukket tilbake av Square Enix.

VIL STYRKE EN VESTLIG SATSING

Square Enix har hatt en ny aggressiv satsing i vesten, og ser på Eidos som en nøkkelbrikke i sin strategi:

-    Eidos har et godt rykte og høy kvalitet innen utvikling, og har bevist sin evne til å lage karakterer og historier som appellerer. Eidos-produkter utfyller våre forretningsområder og vil hjelpe vår aggressive utvidelse på det vestlige markedet.  

-    Vi tror den kombinerte bredden av kvalitetsprodukter fra begge firmaene vil åpne muligheter for varierte forventninger fra kundene over hele verden.Eidos portfolio inkluderer «Hitman», «Kane & Lynch», «Tomb Raider» og norske «Age of Conan».

Hva Square Enix har tenkt å gjøre med spillserier under utvikling er fremdeles uklart, men mer informasjon skal komme i løpet av mars.

«Age of Conan» kan med sine svært synkende brukertall bli vanskelig å forsvare på regnskapsposten til Eidos. Selskapet har som følger av brukerflykten måttet si opp store deler av sine ansatte i USA og stengte ned halvparten av sine servere i vinter.

Pressetalsmann Erling Ellingsen fra Funcom ville torsdag kveld ikke kommentere oppkjøpet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3