FunCom sparker ansatte

Men utviklingen av «Age of Conan» til Xbox 360 forblir upåvirket.

2. desember 2008 13:49

I kjølvannet av at «Age of Conan: Hyborian Adventures» har slitt voldsomt med å beholde spillerne sine, har den norske utvikleren sett seg nødt til å kutte mye av kundeservicedelen hos den amerikanske avdelingen.

I den sammenheng er det nok mange som lurer på hvordan det går med videreutviklingen av «Age of Conan», for ikke å snakke om de andre prosjektene de har i laboratoriet.


EN NY START MED XBOX 360?Men samtidig med kuttene forsikret produktsjef Erling Ellingsen at kuttene ikke skal påvirke utviklingen av noen av de andre spillprosjektene, inkludert den annonserte Xbox 360-versjonen av spillet, samt utvidelsespakken til PC som har planlagt utgivelse i 2009.

Se også: Skjermbilder fra «Age of Conan».Å introdusere «Age of Conan» til Xbox 360 kan være en unik mulighet til å sikre en solid base brukere.

FunCom vil ikke gå ut med tall, men har bekreftet at frafallet har vært betydelig og dramatisk. Det spekuleres i om antallet brukere er redusert til i underkant av 100.000 brukere innen tredje kvartal av 2008.

Resultatet har vært at regissør Gaute Godager gikk av for å bli erstattet av Craig Morrison. Morrison jobbet også med selskapets forrige store online-satsing, «Anarchy Online», som hadde en katastrofal lansering med servere som ikke var stabile på flere måneder.

Forhåpentligvis kan de pusse ferdig «Age of Conan» for Xbox 360, og dermed hente inn nye abonnenter.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3