Snakker ut om «Uncharted 2: Among Thieves»

Naughty Dog kan friste med co-op for tre personer når Nathan Drake igjen drar ut på nye eventyr. Les om alle annonseringene som Sony har fristet med de siste dagene og se helt ny trailer her.

27. april 2009 18:48

Det er ikke så lett å holde på hemmeligheter når det nærmer seg en sperrefrist rundt et storspill. «Uncharted 2: Among Thieves» er en slik tittel med enorme forventninger knyttet til seg, og heller ikke denne gang klarte Sony helt å begrense nyhetslekkasjer.

I dag hadde Sony lovet en «elektriske annonsering» rundt Naughty Dogs neste på sine hjemmesider. Det fikk vi også.

Noen av disse opplysningene var allerede lekket på ymse nettsteder i løpet av de siste dagene, men noen godbiter har Sony klart å bevare til dagens annonsering.

Les også: «Uncharted 2: Among Thieves» får flerspiller!

Den største nyheten er at co-op-opplevelsen i spillet ikke bare legger opp til at to, men tre personer kan samarbeide.

Klarer du ikke vente med å teste dette selv helt til spillet kommer ut før jul, blir det nå bekreftet at en flerspillerdemo blir inkludert i det forestående spillet «inFamous», ute i slutten av mai. Dette gjelder i utgangspunktet bare for USA men Sony forsikrer Eurogamer om at de har lignende planer også for oss nordboere.

Flerspillerbetaen åpner 3. juni, skriver Sony på sine egne nettsider.

Les også: Vi har testet «inFamous».

Dette er ting vi allerede har skrevet om de siste par dagene så spørsmålet blir da: hva mer har dere på lur, Naughty Dog?

- MULTIPLAYER OG CO-OP MED FLYT

I det første «Uncharted: Drake’s Fortune», sluppet eksklusivt til PlayStation3 i 2007, møter vi Nathan Drake – en etterfølger av den kjente eventyreren og oppdageren, Sir Francis Drake.

Spillet serverer en historie som minnet om klassisk Indiana Jones eller Tomb Raider der du gjennom engasjerende stemmeskuespill, oppslukende cut scenes og partier med gåter og oppgaveløsning, spilte hovedrollen i et storslått actioneventyr.

Spillet minner mest av alt om å sitte på første rad i en kino, og selv tråkke deg vei i en ypperlig Hollywood-blockbuster.

Det var ikke bare et av de beste spillene til PS3- konsollen den gang, men det rager fortsatt høyt på karaktersnittsider som Gamerankings (der det ligger plassert som det 14. beste spillet til PS3) og Metacritic (som det 17. beste PS3-spillet), og har solgt over 2 millioner eksemplarer.

Se også: Helt nye «Uncharted 2»-skjermbilder.

Oppfølgeren, med undertittelen «Among Thieves», slippes i tide før julesalget tar helt av, og kan bli et perfekt tidssluk for en juleferie når konfekt, overparfymerte tanter og ribbefett trenger et eventyrlystent avbrekk.

Les også: Lekket gameplay-video fra GDC-visning.

Ikke minst etter at Sony nå offentliggjør at spillet kan nytes av tre personer gjennom en egen co-op-del i spillet som er blitt ustyrt med en ny historie i forhold til enspillerdelen.

- Multiplayer-delen inneholder alt som er bra i enspillerdelen. Vi har tatt med både flyten, animasjonene, de store filmatiske begivenhetene, de nye snike-actionelementene og massevis av nye fiender inn i både multiplayer og co-op, sier Bruce Straley, regissøren i spillet, til VG Nett.

CAPTURE THE TREASURE OG DEATHMATCH

I tillegg kan Sony avsløre at spillet får mer konvensjonelle multiplayermoduser.

Som blant annet en fem-mot-fem Deathmatch der du kan velge blant forskjellige skills, ikke ulikt de såkalte «perks» i «Call of Duty 4: Modern Warfare».

Disse egenskapene (maks to per spiller) gir deg visse fortrinn under kampens hete.

Blant annet for å sikte bedre mens du løper eller skyter mer presist mens du sitter i dekning.

Våpensystemet og måten du tar dekning på i en Deatmatch-runde sitter langt bedre enn i det første spillet, skriver Kotaku som har testet dette.

Diskuter: Hva er dine forventninger til «Uncharted 2: Among Thieves»?

En egen versjon av Capture the Flag er i tillegg med. Også dette inviterer til fem spillere på hvert lag, og handler som du sikkert gjetter om å stjele en skatt fra det andre laget. Her er det viktig og samarbeide, i motsetning til Deathmatch, skriver Kotaku, som også mener dette var flerspillermoduset som fungerte best.

Får du kloa i skatten, som oftest en stor gullstatue, kan du ikke lenger løpe like raskt på grunn av vekten. Dermed er du nødt til å vurdere om du må sette fra deg skatten eller gi den videre til en medspiller om du er nødt til å bli fysisk i møte med motstanderen.

Som et resultat av den økte satsningen på å lage en god co-op- og multiplayeropplevelse, har Naughty Dog utvidet staben i utstrakt stil det siste halvannet året, står det på Sony-bloggen.

Alt for å lage en solid ramme når Drake snart tar steget fra bare å være en enspillertittel til også å tilby en robust onlinebit.

INTENS CO-OP-DEL

I oppfølgeren er det allerede kjent at Nathan denne gang slår seg sammen med en ny, kvinnelig partner og drar på nok en skattejakt.

Denne gang i fotsporene til Marco Polo som er mest kjent for sin reise til Kina, den såkalte silkeveien.

Spillet starter et par år etter «Uncharted: Drake’s Fortune» og lover dessuten at vi blir bedre kjent med Nathan og hans mørkere sider.

Les også: Bedre grafikk etter hjelp fra «Killzone 2»-studio.

Co-op-delen i oppfølgeren er kanskje den som virker mest spennende, i alle fall på papiret. Kotaku skriver at dette noen ganger føltes mer actionfylt enn enspillerdelen.

Se også: Høythengende «Uncharted 2»-trailer.

Områdene i co-op-delen var i testen fokusert rundt at de tre karakterene – Nathan, Chloe og Sully – beveger seg i terrenget men hele tiden med fiender som åpenbarer seg fra alle kanter. Dette legger opp til taktikk og samarbeid for å komme helskinnet gjennom spillet, skriver Kotaku.

Sony lover flere interessante nyheter om dette spillet i nær fremtid, og da med større fokus på enspilleropplevelsen.

«Uncharted 2: Among Thieves» lanseres eksklusivt til PlayStation 3 før jul.

Se helt ny trailer som viser litt av flerspilleropplevelsen her:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3