Skeptisk til FIFA i 3D-grafikk

EA har testet 3D-grafikk til sine sportsspillserier, men mener tiden ikke er moden enda.

12. juli 2010 13:39

Uansett om du liker det eller ikke; spill i 3D kommer til å prege fremtiden vår. E3-spillmessen hadde et fokus på dette, og utover høsten vil det ene storspillet etter det andre rulles ut med støtte for slik grafikk. For å gjøre dette mulig må du eie en ny TV. PlayStation 3 har allerede oppdatert programvaren tidligere i sommer slik at de som har en 3DTV kan teste morgendagens teknologi. Men ikke alle er klare til å kaste seg på bølgen.

EA Sports-sjef Peter Moore sier til VG247 at FIFA- og Madden-spillene er gode eksempler på at ikke alle spilltitler kler dette formatet. I hvert fall ikke enda.

-  Når man snakker om sport – der FIFA og Madden er gode eksempler – så er kameraet plassert høyere for slik at du skal kunne spille og se banen. Jeg har allerede sett Madden i 3D, avslører Moore, samtidig som han antyder at presisjonen når det er 22 spillere på banen i ett av EAs lagsportsspill kan utfordres kraftig med denne måten å spille på.

- Vi ser på saken, og vi har definitivt sett våre spill kjøre i 3D allerede, men vi vil ikke gjøre det bare for å kaste oss på bølgen, sier han til VG247.

UBISOFT TROR 3DTV'ER BLIR STANDARD

Skytespillene «Crysis 2» og «Killzone 3» kommer med støtte for 3D, og Moore mener at denne typen opplevelser bedre kler denne teknologien enn lagsport der presisjon og mange andre faktorer er en viktig del av spillbarheten. «Crysis 2» er et spill som EA gir ut, og spillet vil få en omfattende 3D-støtte, ble det avslørt under E3. Også til andre plattformer enn bare PlayStation 3.

-  Jeg tror ikke vi har gått glipp av mye akkurat nå. Jeg kjenner ingen som eier en 3D-TV, oppsummerer EA Sports-sjefen.

Denne teknologien innebærer for det første at du eier en ny TV, dessuten må du belage deg på å bruke spesielle 3D-briller. Du bruker litt tid og energi på å fokusere for å la 3D-effektene åpenbare seg. Bruker du briller eller linser har du i tillegg nye hindre som må forseres.

Dette har skapt en opphetet diskusjon mellom Nintendo og Sony i etterkant av E3-spillmessen i Los Angeles denne sommeren. Nintendo ruller snart ut sin nye 3DS-konsoll der du slipper å bruke briller, mens Sony står fast på at de virkelig store 3D-øyeblikkene betinger at du bruker denne form for ekstrautstyr i stua di.

Ubisoft på sin side har nylig gått ut og erklært sin uforbeholdne støtte til 3D-fremtiden. De mener at 3DTV vil være standarden om tre år og regner med at «alle» har et slikt fjernsyn innen den tid.

-  Ubisoft er store tilhengere av 3D, erklærte Murray Pannell, markedssjef i Ubisoft, overfor Eurogamer sist uke.

- Sannheten er at jeg tror det er teknologi som har kommet for å bli. Vi kan ikke ignorere den. Det vil starte rolig i år. Men i likhet med HDTV vil jeg ikke utelukke at dette vil være installert i alle hjem i løpet av tre års tid, fortsatte han.

«FIFA 11» fikk nylig spikret en offisiell lanseringsdato. Det neste fotballspillet fra EA skal være ute i butikkene 1. oktober, og slippes da til PlayStation 3, Xbox 360, PC, Wii, PlayStation 2, PSP, DS og mobil - og blir garantert 3D-fritt.

Video der noen av nyhetene til «FIFA 11» presenteres:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3