Setter GAME under ekstern administrasjon

Styret stanser all aksjehandel. Mener konsernet ikke er verd noe som helst.

22. mars 2012 12:39

(PressFire.no): Europas største spillkjede, GAME, som har over 1200 butikker og 10 000 ansatte er, som allerede rapportert, i stor trøbbel.

Innen søndag må selskapet hoste opp over 190 millioner kroner i husleie, og ved slutten av måneden venter det ytterligere 109 millioner i lønningsutbetalinger.

I tillegg står kreditorene på døra med inkassoer på nesten 1,4 milliarder kroner.

Nå har ledelsen innsett at det ikke er mulig å drive kjeden under disse vilkårene, og som et tiltak stoppet GAME all aksjehandel som omhandlet selskapet i går morgest.

- Styret anser seg til å være ute av stand til å vurdere bedriftens finansielle situasjon på en riktig måte, sies det i en uttalelse.

Fortsatt vanlig drift

Bare timer etter kom nyheten om at GAME setter hele den britiske delen av konsernet under administrasjon.

- Konklusjonen etter diskusjoner med alle involverte parter er at det ikke har blitt gjort nok fremgang i det tidsrommet som var tilgjengelig for at det skulle være realistisk å finne en løsning. Derfor har styret bestemt at selskapet går inn i administrasjon.

Når et selskap går under administrasjon oppnevnes det et eksternt styre på vegne av kreditorene. Disse vil få oppgaven med å enten snu de negative trendene til noe positivt, å selge selskapet til nye eiere eller å kappe det opp i mindre biter som kan selges individuelt for å redde de gjenværende delene.

I GAMEs tilfelle er det sannsynlig at administrasjonen vil prøve å finne en kjøper.

Å sette selskapet under en slik midlertidig administrasjon gjør at det fortsatt kan drives som vanlig inntil videre, og er et alternativ til likvidasjon hvor alt stenges.

Begrepet «vanlig drift» blir kanskje litt å underselge krisen selskapet er inne i - Nintendo, Microsoft, Capcom, Tecmo, Ubisoft og EA har alle stoppet distribusjonen til butikkene i Storbritannia.

I verste fall står nærmere 10 000 jobber i fare.

Etter hvert vil det sannsynligvis komme en uttalelse fra den nye administrasjonen hvor situasjonen beskrives i mer detalj, og om selskapet eventuelt vil slås konkurs.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3