Kniven på strupen for GAME

Må ha 190 millioner kroner klar innen søndag.

19. mars 2012 15:32

(PressFire.no) For en uke siden så det ut til at spillkjeden GAME nærmet seg punktet hvor det ikke var noen vei tilbake. I dag kommer beskjeden sjefene i selskapet har gruet seg til å røpe: Nemlig hvor mye penger som må til for redde selskapet.

Det er ikke småtterier, og samtidig har det blitt satt en foreløpig frist til å hoste opp pengene, ellers er det game over.

Ifølge The Press Association skylder selskapet over 90 millioner kroner i skatt, over 363 millioner kroner til forhandlere og rundt 907 millioner kroner i utestående lån til diverse banker i Storbritannia.


Deadline på søndag

Verre blir det, for selv om disse enorme tallene ser ut til å få eventuelle kjøpere til å se en annen vei, er det flere problemer som ligger og ulmer – og som har en langt kortere tidsfrist på å bli rettet opp.

Om GAME ikke får samlet inn nok kapital til å betale kvartalsleien til alle sine butikker, som ligger på 190 millioner kroner, innen søndag, ser det svært mørkt ut.

Samtidig skal det betales 109 millioner kroner i lønninger i slutten av måneden.

Setter ned foten

Enda flere utgivere har satt ned foten for distribusjon til kjeden, og rett før helga bestemte både Microsoft og Activision at nok var nok – deres spill kommer ikke ut hos GAME før ting er ordnet opp.

I tillegg har allerede Nintendo, Capcom, Tecmo, EA og Ubisoft stoppet distribusjonen.

Store spill som «Mass Effect 3», «Mario Party 9», «Resident Evil», «Kid Icarus» og «Street Fighter X Tekken» kommer (eller kom) ikke, og selv de nye «Star Wars»-inspirerte Xbox 360-konsollene vil utebli hos kjeden.

For noen dager siden la en potensiell kjøper, OpCapita, frem et tilbud som ville slettet store deler av pengene GAME skylder. Dette ville sannsynligvis vært redningen fra konkurs, men bankene GAME skylder penger var ikke fornøyd med tilbudet og har gitt beskjed om at en slik avtale ikke vil bli gjennomført.


Norske butikker uberørt

Hva som skjer med de norske butikkene vet vi ikke enda. Så vidt PressFire vet, går den skandinaviske delen av GAME, som drives separat fra den britiske, helt okay tallmessig.

Om GAME i England skulle gå ad undas er det sannsynlig at de norske butikkene blir solgt til et annet selskap og driften fortsetter som før.

Ingen av spillene som er blitt holdt tilbake i Storbritannia har lidd samme skjebne her hjemme, så de som har forhåndsbestilt spill kan foreløpig ha hvilepuls på situasjonen. Vi forventer å høre mer om hvordan hele sirkuset påvirker det norske marketed om ikke lenge.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3