GAME nærmer seg konkurs?

Aksjer til under femtiøren, nå legges hele selskapet ut for salg.

12. mars 2012 15:22

(PressFire.no): Sagaen om spillkjeden GAME fortsetter. Selskapet har lenge sett ut til å krasjlande, og etter først ha mistet kreditt hos mange investorer og sparket titalls personer i administrasjonen har en rekke utgivere holdt tilbake spill på grunn av manglende midler.

EA vil ikke ha noen av spillene som kommer i mars i hyllene hos GAME samtidig som både Nintendo, Capcom og Ubisoft har trukket all støtte. Sistnevnte hadde for eksempel ingen av lanseringstitlene sine til Vita hos kjeden.

Analytikere har anslått at tapet av EAs «Mass Effect 3» alene kostet kjeden 22 millioner kroner i rent overskudd.

De norske butikkene er så langt ikke berørt. De har samme eier, men drives separat fra den britiske avdelingen.

Skal selges

Som et ledd i å redde de over 1200 butikkene og mange tusen arbeidsplassene har styret i GAME satt selskapet ut for salg, melder The Sunday Times (via MCVUK).

Avisen skriver videre at de har to uker på seg til å betale leie for butikkene sine, og etter dette vil det være fare for at hele selskapet går konkurs.

Ifølge Reuters advarte GAME investorene sine nylig mot at grepene som tas innad ikke nødvendigvis vil gjøre noe særlig forskjell på børsen.

- Det er usikkert om noen av løsningene som blir sett på av styret vil bære frukter, eller om resultatene blir at verdiene i aksjene til selskapet stiger, heter det i meldingen fra selskapet.

Slike meldinger er ikke akkurat musikk for ørene hos aksjespekulanter, og resultatet lot ikke vente på seg da dørene hos børsene åpnet i morgest.

Synker som et lodd

GAME stupte på børsen, og den allerede rekordlave verdien krympet til så små tall at mange frykter det bare er snakk om dager før selskapet har ramlet helt utfor kanten.

Tidligere i dag dyppet aksjeverdien helt ned på 0,5 britiske pence, noe som tilsvarer så lite som 45 øre per aksje. Med en slik verdi kunne du kjøpt hele selskapet for 23 millioner kroner - nesten like mye som inntektene de tapte for «Mass Effect 3» alene.

De siste to årene har overhodet ikke vært gode for spillkjeden. Siden april 2010 har verdiene i skrivende stund sunket med smått utrolige 99,55 prosent.

Det kan med andre ord se ut til at det store selskapet, etablert i 1991 som Rhino Group, går en konkurs i møte innen kort tid.

GameStop kjøper?

På den andre siden av Atlanterhavet står GAMEs hovedkonkurrent, amerikanske GameStop, med fingeren på avtrekkeren.

Ifølge MCVUK har den store amerikanske spillkjeden slitt med å etablere seg på de britiske øyene, og det er ikke lenge siden de la ned alle sine butikker der og heller satset på onlinehandel. Et oppkjøp av GAME vil kunne bety at de sklir rett inn i lederposisjon også på det markedet.

Tidligere har de også vist interesse i å kjøpe de spanske og franske avdelingene.

Analytikere tror derimot GameStop eller andre potensielle kjøpere vil vente til etter en eventuell konkursbegjæring før de rykker inn mot et oppkjøp.

- Vi tror potensielle overtakere vil vente til en formell konkursprosess er igangsatt, sier Singer Capital Markets-analytiker Mark Photiades til BBC.

- Disse ville ha en langt større kontroll over butikkene dersom denne prosessen allerede er i gang.

I mellomtiden har norske butikksjefer fått beskjed om at de vil bli informert om eventuelle forandringer i virket, men så langt ser det altså ut til at de er uberørt - både finansielt og når det gjelder å få inn nye spill.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3