Spillkjede i pengetrøbbel

- Må betale kontant for å få nye spill i hyllene.

1. februar 2012 16:33

(PressFire.no): Butikkjeden GAME, med hovedkontor i England, har ikke lenger kreditt hos enkelte agenturer og distributører som selger spill til Storbritannia.

Det skriver Eurogamer.

Situasjonen beskrives som alvorlig, ettersom mangelen på kreditt gjør at det er vanskeligere å ta inn nye spill.

- Lanserer nye spill som planlagt

- Problemene til GAME gjelder ikke bare i forhold til noen utvalgte utgivere. Det gjelder hos alle, sier en av flere kilder Eurogamer har vært i kontakt med.

Enkelte distributører krever at varer må betales forskuddsvis. 

PressFire har vært i kontakt med en spilleverandør basert i England som bekrefter at dette stemmer. GAME har ikke lenger kreditt hos hans selskap.

En representant fra GAME hadde følgende å fortelle om situasjonen:

- Spillene som kommer ut til helga, «Final Fantasy XIII-2», «Soulcalibur V» og «Metal Gear Solid HD», er nå i ferd med å havne i vårt system. De er alle planlagt lansert i våre butikker denne fredagen, og det er akkurat det som vil skje, hevder denne talspersonen overfor Eurogamer.

En kilde MCV har snakket med, påstår imidlertid at det stikk motsatte kommer til å skje.

- Ingen kreditt betyr tomme lagre. Det kommer til å bli verre før det blir bedring. Du vil ikke finne én ny lansering denne fredagen (hos Game i England - journ. merk.), spår denne distributøren.

- Avviste «Mass Effect 3»-kunder

På spørsmål om den manglende betalingsevnen, verken avkrefter eller bekrefter GAME at dette er et problem om dagen.

- Man jobber med hver distributør for å komme fram til løsninger, og det er akkurat det vi gjør, sier talspersonen.

Flere av Eurogamers lesere oppdaget i dag at «Metal Gear Solid HD»-samlingen ble fjernet fra GAMEs onlinebutikk (i England), og at kunder på jakt etter å forhåndsbestille «Mass Effect 3» ble avvist i butikker. GAMEs talsperson sier til Eurogamer at man vil se nærmere på hva som har skjedd i disse to tilfellene.

Planlagt møte i neste uke

I forrige uke var på mystisk vis «Resident Evil: Revelations» ikke å finne på GAME-nettbutikken i England. GAME hevdet at grunnen var «tekniske feil på nettsiden», ifølge MCV.

VG247 skriver at «Metal Gear Solid HD Collection» og «NeverDead» i skrivende stund ikke er å finne på GAMEs engelske nettbutikk - to titler fra Konami som slippes denne uka.

Det er uvisst om denne utviklingen vil ha konsekvenser for de 13 norske GAME-butikkene, men PressFire vet at det skal være et møte mellom ledelsen i Skandinavia og de forskjellige butikksjefene i neste uke.

I mellomtiden er ikke den norske nettbutikken berørt av den samme innstrammingen som den engelske, og du kan fortsatt forhåndsbestille «Mass Effect 3».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3