Setter fart på Mass Effect-filmplanene

Produksjonsselskapet bak «300», «Watchmen» og «The Dark Knight» overtar filmrettighetene, og toppene i BioWare får produsentroller.

25. mai 2010 10:12

Legendary Films har kjøpt rettighetene til å overføre Mass Effect-universet til det store lerretet.

Legendary Films har en avtale med Warner om å co-produsere filmer for Warner Bros. og det samarbeidet har til nå gitt liv til filmer som «Batman Begins», «The Dark Knight», «Watchmen», «300» og komedien «The Hangover».

Les også: Vår anmeldelse av «Mass Effect 2».
Les også: BioWare har fått smaken på PlayStation 3.

Det samme produksjonsselskapet har vist en økende interesse for spillmediet, noe som kan resultere i at flere kjente spillblockbustere kan dukke opp som filmer de kommende årene.

MER INNHOLD TIL MASS EFFECT 2

I 2009 annonserte filmproduksjonsselskapet at de også ønsket å satse på spillproduksjon.

Deres første prosjekt blir å lage et spill basert på den overnaturlige thrilleren «The Lost Patrol», filmen som er premiereklar i løpet av 2010.

I tillegg er Legendary i gang med å få spillmerkenavnene «Gears of War» og «World of Warcraft» filmatisert.

Sjefene i BioWare, Ray Muzuka, Greg Zeschuk og Casey Hudson vil være involvert i Mass Effect-filmplanene, skriver Hollywood Reporter-bloggen Heat Vision.

Så langt vet vi ikke hvem som skal regissere, ikle sentrale skuespillerroller eller skrive manuset – men Mark Protosevish («I Am Legend», «The Cell», «Thor») skal ifølge Heat Vision være i samtaler om å lage et manus.

BioWare og EA har hele tiden uttalt at de ser et stort potensial i Mass Effect-navnet, også til å fungere i filmformat.

Gjennom to spill til nå, et tredje spill er allerede i utvikling, har vi fått ta del i store, intergalatiske konflikter der Kommandør Shepard er sentral i begivenhetene. Til nå har bare spillet kommet til PC og Xbox 360, men flere - blant dem spillanalytiker Michael Pachter - mener at PS3-publikummet også vil få nyte Mass Effect-spill på et eller annet tidspunkt.

«Mass Effect 2» ble sluppet i januar 2010, og fortsetter å ese ut gjennom nedlastbart innhold. BioWare har nylig annonsert at de i løpet av året vil introdusere mer innhold som skal fungere som en slags oppvarming til «Mass Effect 3». Den første, kalt Overlord, kommer i sommer og blir fulgt opp av ytterligere to pakker i løpet av 2010.

Kjennetegnet for disse utvidelsene er at du får minst et par-tre timer ekstra spillinnhold til «Mass Effect 2», og at konsekvensene for dine handlinger blir overført til «Mass Effect 3».

Se trailer fra «Mass Effect 2»:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3