Nedjusterer forventningene til neste CoD

Activision har uttalt at de realistisk sett må belage seg på mindre spillsalg etter slippet av høstens Call of Duty-spill. Dessuten kan vi forvente oss mer Tony Hawk Ride, DJ Hero 2 samt et nytt Bond- og Spider-Man-spill fra Activision i år.

11. februar 2010 15:30

Til høsten er det ventet et nytt Call of Duty, denne gang mest sannsynlig utviklet av Treyarch som har alternert med Infinity Ward om å gi ut titler i den populære Call of Duty-serien.

Det spekuleres i at dette sjuende CoD-spillet vil ha handling som inkluderer et besøk til Vietnam-krigen, i hvert fall om vi skal tro musikklisensene Treyarch har vært ute og shoppet. Tidsepoken musikklisensene spenner over, dekker i tillegg den kalde krigen.

Det forrige CoD-spillet Treyarch lagde var 2008-utgivelsen «Call of Duty: World at War».

Les også: Vår anmeldelse av «

Call of Duty: World at War».
Les også: Vår anmeldelse av «Call of Duty: Modern Warfare 2».

Fjorårets «Modern Warfare 2» knuste alle salgsrekorder og ble på mange måter den braksuksessen mange hadde forventet. Neste Call of Duty-utgivelse vil neppe klare å toppe den bragden, og det innrømmer også Activision når de nå har lettet på sløret rundt selskapets utgivelsesplaner for neste finansår.

Les også: EA røper utgivelsesplaner for flere storspill.

BOND OG SPIDERMAN

Utgiveren bekrefter nå at CoD-serien vil fortsette sin tradisjon med årlige utgivelser, som alle hadde forventet.

Activision har uttalt at de ikke har «Modern Warfare 2»-resultatet som et salgsmål for sin neste Call of Duty-tittel. Det er rett og slett for mye forlangt.

Mike Griffith sier «man ikke regner med å gjenta suksessen med årets utgivelse», og trekker frem konkurransesituasjonen som en av grunnene.

På grunn av «Modern Warfare 2» flyttet andre spillutgivere på sine største utgivelser – flere av dem havnet over i 2010 i stedet for en sen 2009-release. Nå forventer man et tøffere marked høsten 2010, med flere store spillslipp som skal kjempe om kundenes gunst.

Activision-topp Bobby Kotick røper ifølge Kotaku dessuten at man jobber med en abonnementsløsning til denne spillserien. Noe det har gått rykter om før og som fansen frykter.

Vil Activision begynne å ta betalt for deler av onlineopplevelsen? Eller må du punge ut en slump penger for å få full tilgang til det mektig populære spillet?

- Hvis du tenker på suksessen vi har hatt i andre sjangre vedrørende abonnementsmodeller, kan du fornemme hvilken retning vi ønsker å ta spillserien, sa Kotick under en finansrapportering nylig.

MER «DJ HERO»

Activision annonserte også planer om nye oppfølgere til musikkspillene Guitar Hero og «DJ Hero», noe som neppe kommer som en overraskelse for noen.

I stedet for å pepre løs med utgivelser, fokuserer selskapet nå på færre produkter ettersom man forventer at musikkspillsjangeren vil miste markedsandeler.

I dokumentet som dekker det Activision presenterte under sin rapportering, går det frem at «DJ Hero» var den nye IP'en som omsatte for mest - noe som sier oss minst et par ting: Det var mange spill med et 2- eller 3-tall bak i 2009, og prislappen på «DJ Hero» sørget for mer klingende mynt i Activision-pengebingen.

I tillegg får Tony Hawk en ny sjanse til å overbevise med et nytt brettspill som benytter plastfjøla som ble introdusert til høstens flopp, «Tony Hawk RIDE».

Utgiveren skylder på at hardware-utviklingen fikk for mye fokus i forhold til selve spillet, i et forsøk på å forsvare seg mot alle de negative anmeldelsene spillet fikk, og røper at «RIDE 2» skal være i butikkene før jul.

Dessuten får det mystiske James Bond-prosjektet som utviklerne bak Project Gotham Racing-spillene har syslet med parallelt med det nært forestående «Blur», en lansering i 2010 - sammen med et nytt Spider-Man-spill.

Når det gjelder sistnevnte spill, kan vi kanskje forvente noe bedre enn det som har vært tilfelle med de siste års superhelttitler kledd i Spider-Man-strømpebukser? I hvert fall sett i lys av det en overraskende åpenhjertig Bobby Kotick uttalte tidligere i vinter, da han gikk så langt som å utbasunere «våre Spider-Man-spill har sugd de siste fem årene».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3