EA sikter inn storslippene

Utgiveren snakker om lanseringsplanene for «Medal of Honor», «Crysis 2», «APB», to «Need for Speed»-utgivelser og mer «Dragon Age».

9. februar 2010 10:05

Når EA starter powerpointen, holder spillverdenen pusten. (Gammelt jungelord). Utgiveren har nå snakket ut om hvordan flere av EAs stortitler vil bli plassert ut over det neste finansåret.

Samtidig nevnes for første gang prosjekter vi ikke har hørt om før, som mer Sims og Spore, samt en mystisk Dragon Age-oppfølger.

Denne listen med omtrentlige releasetidspunk er mest forankret i strategiske og økonomiske motiver, primært rettet mot parter som sitter med økonomisk interesse av det EA foretar seg.

Så for all del ikke begynn forhåndsbestillingen av disse spillene enda. Titlene kan utmerket godt bli flyttet på, og det flere ganger, før de ligger i spillbutikken.

Men dette er uansett en fin indikasjon på hvordan de neste månedene blir enda mer innholdsrik enn de var fra før.

MER SIMS, SPORE OG TO NEED FOR SPEED-TITLER

Mest spennende er kanskje nyhetene om en Dragon Age-oppfølger (eller utvidelse/spin-off?), som sammen med «Dead Space 2» skal ut i starten av 2011.

«Dead Space 2» skal slippes mellom januar og mars 2011, det er i hvert fall planen.

EA forskutterer altså et nytt Dragon Age-spill, av en eller annen art, i samme periode som «Dead Space 2». Dragon Age-spillet skal ut på håndholdt, konsoll og PC, heter det i utgiverens finansrapportering.

Samtidig oppgir EA at «Dragon Age: Origins», sluppet i fjor høst, allerede har solgt imponerende 3,2 millioner eksemplarer på verdensbasis.

Les også: «Dragon Age: Origins» ble PressFires PC-favoritt i 2009.
Les også: BioWare annonserer «Dragon Age: Origins - Awakening».

Det nevnes også et skytespill fra Epic, som enda ikke er annonsert, med utgivelse i samme tidsperiode (altså fra januar til mars 2011). Dette kan være «People Can Fly», spekulerer Eurogamer i.

«CRYSIS 2» FØR JUL

Under Spike TV Video Game Awards fikk vi den første traileren fra EAs forsøk på å ta markedsandeler fra Activisions supersuksess med Modern Warfare-utgivelsene.

«Medal of Honor» skal ut i løpet av årets andre kvartal, som strekker seg fra juli til slutten av september, mens Realtime Worlds’ åpen-verden-onlinespill «APB» er planlagt lansert samtidig.

For fans av bilspillserien Need for Speed er det mye å glede seg til.

Det er satt opp to titler på planene til EA, ett i løpet av 2010s tre siste måneder og et annet som skal ut før mars 2011. Dette dreier seg helt sikkert om det planlagte onlinespillet «Need for Speed: World Online» og Criterions kommende NFS-tittel.

Hvilket av de som skal ut først er vanskelig å si, men med Burnout-utvikleren bak rattet vil man kanskje anta at EA vil ha dette spillet ut i hyllene før julesalget og at man fyrer opp onlineracingen på nyåret?

«Crysis 2», først annonsert dagen før E3 2009 startet, skal slippes i løpet av 2010, planlegger EA. Nærmere bestemt på tampen av året. Dessuten skal det komme en konsollvariant av «The Sims 3» før utgangen av året.

I tillegg frister man med noen uannonserte spill, et actionspill, en fightingtittel, et nytt spill basert på Hasbro-lisensen, samt mer Sims og Spore. Legg til «FIFA 11» og «FIFA Online» (begge ventes til høsten), samt et nytt Tiger Woods PGA Tour, Madden og NHL, og EA-kalenderen ble med ett rimelig innholdsrik.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3