Annonse
Annonse
Nå skal Kinect hjelpe kirurger
Ikke lenger bare for spill.
1. November 2011, 07:26

Financial Times skriver at Microsoft nå forbereder en satsing hvor de vil introdusere bevegelsessensoren Kinect på andre arenaser enn bare til bevegende spillopplevelser i stua.

Softwaregiganten skal ha sendt ut egne utviklingsverktøy til sensoren, og visstnok skal hundrevis av kommersielle programmer være i utvikling til sensorkameraet – blant annet skal kameraet kunne hjelpe kirurger i operasjonssalen.

Etter at Microsoft Kinect til Xbox 360 ble den et populært leketøy hos forskere og innen akademiske institusjoner. Utviklere fiklet tidlig med drivere for å kunne bruke Kinect på pc-er og Mac.

Med disse driverne har man blant annet klart å lage programvare for å styre roboter med kroppen (Se video nederst) eller å hjelpe et helikopter med å fly.

Visstnok skal det være programvare i utvikling i hele 25 bransjen, hvor både helsevesenet, utdanning, reklame og bilbransjen er representert.

Ifølge Xbox-topp Dennis Durkin er prisen på bevegelsessensoren nøkkelen til at den nå er attraktiv i så mange bransjer.

– Når du får ned prisen vil det plutselig åpnes mange utiklingsmuligheter, skal han sagt, ifølge Financial Times.

En Kinect-sensor til Xbox 360 koster i dag rundt 1000 kroner, men for bare to år siden skal det ha kostet mellom 180 000 og 240 000 kroner å lage den. Det er masseproduksjon som skal ha fått ned prisen.

Salget av sensoren, som er inspirert av operaen i Oslo, tok umiddelbart av etter slippet 10. november 2010 og i mai kunne Microsoft fortelle at Kinect var tidenes raskest selgende elektroniske forbrukervare. Da hadde den solgt rundt 10 millioner enheter, hevdet selskapet.

Annonse
Ansvarlig redaktør: Jarle Hrafn Grindhaug
Redaksjonssjef: Erik Fossum