Annonse
Annonse
Operaen i Oslo har inspirert Kinect-designet
- Moderne arkitektur symboliserer møtet mellom kjernespillere og normalt interesserte, mener designer.
20. October 2011, 06:37

Da det amerikanske designbyrået Minimal skulle utforme Microsofts nye sensor, Kinect, ville de hente inspirasjon fra moderne arkitektur som et symbol på møtet mellom kjernespillere og normalt interesserte.

Det kommer frem av en kort egenprodusert videodokumentar om inspirasjonen bak utformingen.

Mens fortellerstemmen snakker om inspirasjonene er det bilder av den norske operaen, som ble designet av det svært suksessfulle og norske arkitektfirmaet Snøhetta, som ruller i bakgrunnen.

Ikke bare bruker de bilder av den hvite marmoren og vinduene, men også utsmykkingen som er laget av den islandske kunstneren Olafur Eliassen.

Men det er ikke bare arkitektur som har inspirert dem i prosessen, for når du skrur på bevegelsessensoren vil den hilse på deg med et nikk. Dette nikket skal være inspirert av den Oscar-vinnende animasjonfilmen «Wall-E», eller den velkjente lampen fra Pixar.

Roboten «Wall-E» sjarmerte i 2008 en hel filmverden ved å uttrykke følelser med blant annet enkle hodebevegelser, og vant til slutt Oscar-statuetten for beste animasjonsfilm.

Ifølge designerne ble nikket laget for i forsøk på å oppnå «et kjærlig og nesten umiddelbart bånd til brukerne». 

Kinect-sensoren ble sluppet i 10. november 2010, og Microsoft kunne allerede i mai rapportere om et salg på ti millioner enheter. Det betydde samtidig rekord som tidenes raskest selgende elektroniske forbrukervare. Microsoft har ikke oppdatert tallene sine etter denne pressemeldingen.

Foto: Erik Berg / Christopher Hagelund.

Annonse
Ansvarlig redaktør: Jarle Hrafn Grindhaug
Redaksjonssjef: Erik Fossum