«Minecraft»-skapernes nye spill kommer neste måned

Slippes tidlig for å finne ut hva spillerne ønsker seg.

27. mars 2013 15:25

(PressFire.no): Studioet bak «Minecraft» har jobbet med et spill som er inspirert av kortspill som «Magic The Gathering» og lignende.

Det nye spillet har de døpt «Scrolls», og som du kanskje husker havnet de i en disputt over navnet da «The Elder Scrolls»-utgiveren Zenimax truet med advokater og søksmål.

Zenimax mente «Scrolls» var for likt «The Elder Scrolls», og mente derfor at det svenske selskapet burde skifte navn. Mojang vant imidlertid første runde i retten, og inngikk til slutt et forlik med Zenimax om å få bruke navnet «Scrolls».

Slippes i betaform

Det er nå historie og «Minecraft»-studioet Mojang begynner å bli klar for å slippe spillet sitt, og sikter på en lansering til pc i slutten av april – det vil si nesten lansere det.

I likhet med «Minecraft» sikter de nemlig på å slippe en beta-versjon av spillet, som riktignok vil være rabattert.

- Vi sikter på en lansering i slutten av april, og det ser ganske bra ut, sier medgrunnlegger av Mojang, Jacob Porser til Polygon.

- Vi har villet gi det ut en stnd, fordi vi vil ha samme type utvikling som «Minecraft». Vi vil gi det ut med rabatt. Sammen med nettsamfunnet vil vi ta spillet til det neste nivået og se hva vi vil gjøre og hva de forventer fra spillet.

Også Mac og linux

«Minecraft» ble først sluppet i en mangelfull gratisform, men ble etter hvert sluppet i en mer ferdig variant som kostet 10 euro. Prisen økte etter hvert som spillet ble ferdigstilt. I dag koster det 19,95 euro.

Nærmere 25 millioner har kjøpt «Minecraft» og 40 millioner spiller det – nå har også skolen begynt å bruke det i undervisningen.

Spillfenomenet blir ansett som en av de aller største suksesshistoriene fra de senere årene og det svenske spillstudioet, Mojang, omsatte ifølge Forbes for over 1,1 milliard kroner bare i 2012.

«Scrolls» slippes først til pc, mens en Mac- og Linux-versjon også skal være i planleggingsfasen.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3