«Minecraft»-studioet vant første runde i retten

Får lov til å bruke navnet «Scrolls».

19. oktober 2011 12:28

«The Elder Scrolls»-utviklerne, Bethesda og ZeniMax, valgte tidligere i år å gå til sak mot «Minecraft»-utviklernes nye spill - «Scrolls».

Bethesda og ZeniMax mener det svenske indie-studioet bryter med det patenterte merkenavnet «The Elder Scrolls». Derfor gikk Bethesda også rettens vei for å stoppe Mojangs bruk av navnet, men nå har en svensk domstol avvist kravet.

- Vi vant saken om det midlertidige kravet! Vi kan fortsette å bruke navnet «Scrolls». ZeniMax/Betheda kan fortsatt anke dommen, men jeg er veldig glad, skriver Markus «Notch» Persson i en twittermelding.

Siste ord i denne saken er nok ikke sagt, men rettssystemet i Sverige har i alle gitt Mojang retten til å bruke navnet – foreløpig.

ZeniMax og Bethesda har enda ikke uttalt seg om utfallet av saken, men har tidligere sagt at de er tvunget til å gå rettens vei for å beskytte merkevarene sine. Visstnok kan det få følger i fremtidige rettssaker om merkenavn, om de ikke tar affære.

Mojang ble også nektet patent på merkenavnet «Scrolls» i USA, men det betyr ikke at de nektes muligheten til å bruke navnet.

Bethesda er snart aktuelle med storspillet «The Elder Scrolls V: Skyrim», mens Mojang ikke har offentliggjort en dato for sitt «Scrolls».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3