Koreanske myndigheter raidet Blizzards kontorer

Mener spillgiganten bryter loven med «Diablo III».

2. juni 2012 11:28

(PressFire.no): Blizzards etterlengtede «Diablo III» fikk på ingen måte noen knirkefri lansering da det omsider fant veien til butikkhyllene tidligere denne våren. Spillet må nemlig autoriseres over internett hver gang det startes, og på grunn av stor pågang har mange hatt problemer med å komme seg inn i spillet selv når de har en solid forbindelse.

At mange ikke får logget på spillet, og dermed ikke får valuta for pengene, kan faktisk være et brudd på markedsføringsloven.

Thomas Nortvedt, sjef for digitale tjenester hos Forbrukerrådet, har tidligere fortalt PressFire at ettersom det er selger som har ansvar for at produktet fungerer, har en rett til å heve kjøpet dersom det ikke fungerer som anvist.

Les også: Ødelegger «Diablo III» sexlivet ditt?

Etterforskes av koreanske myndigheter

Blizzard skal likevel ikke ha tatt imot noen spill i retur, noe de rettferdiggjør ved å henvise til kjøpskontrakten.

I Sør-Korea skal det offentlige organet for rettferdig handel ha mottatt hundrevis av formelle klager på Blizzards håndtering av saken. Den overnevnte kjøpskontrakten hevdes å være urettmessig i Blizzards favør.

Derfor foregår nå en etterforskning mot Blizzard i Sør-Korea, ifølge Korea Times (via Edge). Koreanske myndigheter skal i den forbindelse ha raidet Blizzards sørkoreanske hovedkvarterer i Seoul tidligere denne uken, for å få tak i dokumenter som anses å være sentrale for etterforskningen.

Kunne også brutt gambling-lovverk

«Diablo III» har nærmet seg en klinsj med koreansk lovverk også tidligere, allerede før lansering.

Et auksjonshus som opererer med ekte penger er nemlig på vei til spillet, og koreanske myndigheter mente at dette kanskje lå for nært opp til gambling til at de kunne tillate en lansering av spillet. Det skrev Korea Times i januar.

«Diablo III» ble likevel lansert – om enn ikke helt vellykket.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3