Kina stanser barn og unge fra å se strømmetjenester etter klokka 22

Flere begrensinger for skjermtid.

9. mai 2022 13:58

(PressFire.no): Det var i fjor at Kina stengte igjen for nesten all spilling for barn og unge under 18 år, etter å ha kalt dataspill for «åndelig opium».

Nye strenge regler gjorde det ulovlig for de under 18 år å spille dataspill i mer enn tre timer per uke, og spillselskaper måtte innføre sperrer som gjorde det mulig å overholde de nye reglene.

Nå strammes konsumet av spillkultur ytterligere inn i landet.

Fra før er det ulovlig for barn under 16 år å strømme på de forskjellige tjenestene for dette i landet, og tjenester som Bilibili har gjort det umulig å strømme voldelige spill selv for de over denne alderen.

Men nå melder Reuters at kinesiske myndigheter ønsker å stanse de under 18 år fra å «tipse» de som strømmer på de forskjellige tjenestene uten lov fra foresatte.

Samtidig ber de også strømmetjenestene om å gå helt i svart for de unge etter klokka 22 på kvelden.

Spill og andre apper må inkludere en «barnemodus» som begrenser bruken hos de under 18 år. Tidligere har Tencent blitt saksøkt av myndighetene for å ikke være aggressive nok i bruken av denne. Innskrenkingene som kommer nå kommer etter en lengre kampanje som skal «rydde opp i kaoset» som er strømme- og Tiktok-lignende tjenester.

Tidligere har dataspill fått skylden for dårligere syn hos unge i landet.


(Toppbilde: Amina Filkins)

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3