Kina bannlyser nesten all spilling for barn og unge under 18 år

Får nå bare spille tre timer per uke.

30. august 2021 22:20

(PressFire.no): Kina har bannlyst nesten all spilling for barn og unge under 18 år i landet, det melder den statseide avisen People's Daily.

Dette kommer etter flere år med innskrenking av spilletid for yngre, og andre tiltak som å knytte person-id, ekte navn og ansiktsgjenkjenning til mobilspill i landet.

Blant annet ble det satt grenser på hvor mye barn og unge kunne bruke av penger på spill, og de kunne heller ikke spille etter klokka 22 på kvelden. Spilletid var begrenset i spillene til maks halvannen time per dag, og tre timer ved helligdager.

Nå innskrenkes dette ytterligere, der de under 18 år nå får spille maks tre timer i uka.

Spillselskaper må nå innføre sperrer for disse, som nå bare får spille mellom klokka 20 og 21 på kvelden fredag, lørdag og søndag – pluss på andre helligdager.

– I senere år, samtidig som Kinas nettspillindustri har utviklet seg raskt, har det også dukket opp noen store problemer, spesielt problemer knyttet til barn som blir avhengige av nettspill, sier en representant for statspressen og publiseringsadministrasjonen.

- Mindreårige er fortsatt i utviklingsfasen fysisk og mentalt, med relativt svak selvkontroll, og er tilbøyelige til overforbruk eller til og med bli avhengige av nettspill.

Tidligere ble alle spillutgivelser i landet satt på vent i nesten et år for å få på pla​ss et system for å godkjenne utgivelser. Samtidig ble skjermtid for barn utpekt som en av synderne for at barn i landet har fått dårligere syn.

People's Daily omtalte dataspill som «åndelig opium» for noen uker tilbake, men trakk dette kort tid etter – det virker derimot som at myndighetene holder fast på denne beskrivelsen.

Myndighetene varsler videre at de kommer til å holde øye med spillselskaper for å sikre at disse ikke bryter de nye reglene og at de implementerer systemer for å verifisere hvem som spiller. Brudd vil resultere i bøter.

Kinesiske spillselskaper, med Funcom-eier Tencent i spissen, sier til Bloomberg at inntektene fra de under 18 år utgjør en svært liten del av salgene takket være de allerede strenge restriksjonene.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3