Kina ønsker å senke antallet nye dataspill, mener de er med på å gjøre barn nærsynte

Gigantfall på børsen blant kinesiske spillselskaper.

31. august 2018 14:04

(PressFire.no): Kina har bestemt seg for å ta opp kampen mot nærsynthet hos barn og unge, og dataspill er blitt pekt ut som en av årsakene til skader på øynene til befolkningen i landet.

Derfor ønsker myndighetene nå å innføre restriksjoner på dataspill for å bremse synsskadene.

En undersøkelse fra 2015 viste at 500 millioner kinesere hadde en eller annen form for synsproblemer, noe som tilsvarer nesten halvparten av befolkningen over fem år.

Det skal ha vært en eksplosiv vekst i nærsynthet de siste tiårene, og de øst-asiatiske landene skal være blant de mest utsatte.

Utdanningsdepartementet har nå lagt ut nye retningslinjer etter at president Xi Jinping ba om et større fokus på øyehelse tidligere denne uka, og av disse er det tre forslag som omhandler dataspill (via Niko Partners):

Å styrke reguleringen av hvor mye tid barn kan bruke på å spille onlinespill, å implementere aldersrestriksjoner på spill, og å begrense antallet nye onlinespill som blir godkjent for distribusjon i Kina.

Ingen nye spill siden mars

Men som GamesIndustry.biz påpeker, det siste punktet har et ekstra lag – for ingen nye spill er blitt godkjent siden mars. Dette henger sammen med en større regjeringsreform, som omstrukturerer departemententene som godkjenner lanseringene av spill.

En ny policy er forventet utgitt for dataspill mot slutten av september, og først da vil bredden for eventuelle restriksjoner bli kjent.

Utdanningsdepartementet har også utstedt føringer for familier, skoler og helseinstitusjonene i landet, hvor de ber om mindre mobilbruk, at barn får informasjon om synsskader på skolen og oppfordring til aktiviteter for å minske bruk av internett og nettdingser.

Departementet mener disse retningslinjene vil kunne gi opp til fem prosent færre nærsynte hvert år fram til 2023.

Det er ingen bred enighet blant forskning om at dataspilling i seg selv gjør folk nærsynte, men ifølge BBC finnes det studier som har påpekt at spilling kan være en av faktorene.

Kjempefall på børs

Reaksjonene har ikke latt vente på seg. Kinesiske spillselskaper stupte på børsen i morgentimene i dag, og for gigantselskapet Tencent forsvant svimlende 166 milliarder kroner i verdier da aksjeverdien sank fem prosent.

Flere analytikere spår nå at kinesiske selskaper kan vende blikket i større grad til utenlandske selskaper for videre vekst.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3