Intervju med «Trials HD»-utviklerne

I forbindelse med den forestående utvidelsen av et av våre favorittspill på XBLA dette året, «Trials HD», spurte PressFire de finske utviklerne i RedLynx hva vi egentlig har i vente.

22. desember 2009 00:26

RedLynx er et lite studio i Helsinki som det siste halvåret har fått et aldri så lite gjennombrudd og et annet publikum enn de vanligvis har henvendt seg til.

Spillet det er snakk om, «Trials HD», var ett av de utvalgte til Microsofts Summer of Arcade-kampanje, sammen med titler som «’Splosion Man» og «Shadow Complex».

Les også: «Trials HD» utvides snart med flere baner.
Les også: Vi møtte en av «Shadow Complex»-utviklerne på E3.
Les også: Vår anmeldelse av
«Trials HD»

.

RedLynx har tidligere lagd Trials-spill, både gratis flashversjoner og fullprisspill til PC.

Men gjennom XBLA-utgivelsen fikk flere sjansen til å balansere seg gjennom noen titalls brett. Og 23. desember slippes den første utvidelsen, kalt Big Pack.

FRUSTRERENDE FYSIKKNØTTER

Big Pack består av 35 nye baner, og de er fordelt på en måte slik at alle skal få prøve noe nytt innhold – uavhengig av nivået du befinner deg på i spillet.

Selv om det er snakk om et tilsynelatende enkelt motorsykkelspill, med 2D-spillmekanikk, er dette nemlig langt fra barnemat.

Ved å styre den ene analogstikka på kontrolleren justerer du balansepunktet på føreren. Gass og brems er lagt til skulderknappene.

Målet er å komme seg velberget fra start til mål, og på veien må du manøvrere deg forbi fantasifulle hindringer. Noen riktig så ondskapsfulle også. Du møter hindre som må forseres ved å bruke alt av fantasi og fysikkforståelse du måtte inneha.

Man kan godt si at dette er mer et pussle- eller plattformspill enn et tradisjonelt motorsykkelspill.

Tero Virtola, direktør for RedLynx, og Creative Director Antti Ilvessuo, forteller innledningsvis at de er overveldet over responsen spillet har fått siden august, og det at Microsoft i det hele tatt valgte å plukke nettopp deres spill til den prestisjetunge sommerkampanjen sin.

Dette er i realiteten den første salgssuksessen for oss.

- Som utviklere og spillere selv, føler vi oss ydmyke etter den tilbakemeldingen spillet har fått. På den andre siden er vi stolte fordi det har vært hardt, systematisk arbeid som ligger bak resultatet i «Trials HD», svarer de. 

- Forretningsmessig, som et indiestudio som bare teller 25 personer, har det naturligvis også vært viktig for oss. I løpet av flere år har vi fått lage spill som har mottatt flotte anmeldelser fra kritikere.

- Men dette er i realiteten den første salgssuksessen for oss – noe som selvsagt fører til gode muligheter for selskapet i fortsettelsen, svarer de to RedLynx-utviklerne.

DEILIG Å VÆRE FINSK SPILLUTVIKLER (I FINLAND)

Studioet, som ble grunnlagt i 2000, har faktisk rukket å utvikle over 100 spill på i underkant av ti år.

Kjennetegnet i mange av dem er lek med fysikk i sin aller videste betydning.

Trials startet som et lite, webbasert spill til PC. Men målet til selskapet har alltid vært å nå ut til flere plattformer og et større publikum, forteller de.

- For øyeblikket, når digital nedlasting åpner muligheter også for mindre utviklere, virker Finland å være et utmerket land å utvikle spill i. Tilgangen til dyktige utviklere er også der, i hvert fall tatt i betraktning til antallet innbyggere i landet, mener Virtala og Ilvessuo.

Les også: Intervju med de finske utviklerne bak «Trine».
Se også: Skjermbilder fra «Trials HD».
Les også:
«Trials HD»

var ett av våre favorittplattformspill i 2009.

I og med at spillet har gjort det så bra allerede tenkte vi at vi ville gjøre utvidelsen stor og billig.

Utvidelsen til «Trials HD», som kan lastes ned på Xbox 360 fra og med lille julaften, inneholder nesten en fordobling av innhold; 35 nye baner, over 50 nye objekter puttet inn i spillet, fem nye turneringer, nye achievevements og mer. Dette koster deg 400 Microsoft-poeng – eller 33 kroner.

- I og med at spillet har gjort det så bra allerede tenkte vi at vi ville gjøre utvidelsen stor og billig. Og legge til rette for at alle spillere garantert vil bli fornøyd.

RedLynx legger til at de har fokusert på å treffe det de kaller en «sweet spot», det partiet av spillet som er tilgjengelig for de fleste. Det betyr at banene er spredt i vanskelighetsgrad og at hovedtyngden er lagt til midtpartiet.

- Medium og Hard var de to nivåene de fleste spillerne etterspurte nytt innhold til, sier Virtala.

- Kommer det mer innhold til «Trials HD» eller fokuserer dere på et annet spill for tiden?

- La oss først se an hvordan mottakelsen til denne utvidelsen blir. Vi har lagd et par småspill flere år tilbake. De var avhengighetsdannende og inneholdt alle noe unikt. Men den gang valgte vi å fokusere på det neste, store prosjektet i stedet for å polere disse småspillene og gjøre de salgbare nok. Det å bygge spill videre, lage de større og polere høres interessant ut - blant flere andre, spennende muligheter vi har fått, avslutter RedLynx.

«Trials HD Big Pack», en utvidelse til «Trials HD», er tilgjengelig fra og med 23. desember eksklusivt til Xbox 360. Innholdet koster 400 Microsoft-poeng.

Se fersk trailer som presenterer den nedlastbare utvidelsen:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3