Ingen «Battlefield 3» på Steam?

EA satser knallhardt på sin konkurrerende tjeneste, Origin.

11. juli 2011 10:20

Forrige måned lanserte Electronic Arts Origin. En onlineplattform for PC, og en digital spillbutikk. Her vil EA i tiden som kommer både selge sine egne spill og tilby mange av de samme tjenestene som vi kjenner fra Steam.

Under forrige ukes sommerpressekonferanse, ble det dessuten forespeilet en støtte for mobile plattformer.

Det oppsto kontrovers da «Crysis 2» ble tatt bort fra Steam i midten av juni. EA forklarte at det ikke var deres skyld:

- Dette var ikke en EA-avgjørelse eller resultatet av noe EA har gjort. Steam har innført en rekke forretningsregler for utviklere som ønsker å selge innhold via tjenesten – mange av disse eksisterer ikke hos andre tjenester. Uheldigvis har Crytek en avtale med en annen nedlastingstjeneste som bryter med de nye reglene fra Steam, og resultatet er at «Crysis 2» ble kastet ut, presiserte EA overfor PressFire.

Joystiq har nylig ramlet over en liste over hvilke digitale samarbeidspartnere som vil tilby PC-versjonen av «Battlefield 3» denne høsten. Og der manglet Steam.

Selvsagt vil det DICE-utviklede skytespillet være mulig å handle fra Origin (og en rekke andre tjenester), men den mest brukte tjenesten - med over 30 millioner aktive brukere - kan altså ende opp med å mangle «Battlefield 3».

Valve og EA har foreløpig ikke kommentert saken.

Det er fra før kjent at Origin blir det eneste stedet du kan laste ned det forestående «Star Wars: The Old Republic», MMOet som BioWare har jobbet med i en årrekke - som nå nærmer seg en lansering. 

«Battlefield 3» lanseres til PC, PlayStation 3 og Xbox 360 den 27. oktober.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3