Valve fjernet «Crysis 2» fra Steam

Men EA vil ha eksklusive titler på Origin i fremtiden.

16. juni 2011 10:51

I går skrev vi om at «Crysis 2» plutselig ikke er å finne på den digitale spillbutikken – Steam. Det ble spekulert i om EA nå heller vil satse på å ha eksklusive titler på sin egen digitale spillbutikk – Origin.

Nå informerer EA om hva som har skjedd og avslører at det ikke var Electronic Arts sitt valg å fjerne «Crysis 2» fra Steam, men Valves:

-  Det er uheldig at Steam har fjernet «Crysis II» fra deres tjeneste. Dette var ikke en EA-avgjørelse eller resultatet av noe EA har gjort.

- Steam har innført en rekke forretningsregler for utviklere som ønsker å selge innhold via tjenesten – mange av disse eksisterer ikke hos andre tjenester. Uheldigvis har Crytek en avtale med en annen nedlastingstjeneste som bryter med de nye reglene fra Steam, og resultatet er at «Crysis 2» ble kastet ut, står det i en uttalelse sendt til PressFire via epost.

Likevel bekreftes det overfor gamesindustry.biz at planen er å ha noen EA-titler eksklusivt på Origin i fremtiden. Onlinerollespillet «Star Wars: The Old Republic» nevnes som en tittel som kun kommer til å være tilgjengelig via Origin, i tillegg til den fysiske utgaven i butikken selvfølgelig.

«Crysis 2» er fremdeles tilgjengelig via andre digitale spillbutikker.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3