Hvorfor blir ikke «Battlefield 3» tilgjengelig på Steam?

EA forklarer.

8. august 2011 10:17

Ryktene begynte å florere tidligere i sommer, etter at Joystiq ramlet over en liste som røpet hvilke onlinebutikker som vil selge «Battlefield 3» denne høsten. Og der glimret Steam med sitt fravær – den populære tjenesten fra Valve som har over 30 millioner aktive brukere.

EA har nå bekreftet at «Battlefield 3» ikke blir mulig å handle via Steam.

Tidligere ble det kjent at «Star Wars: The Old Republic» kun blir mulig å laste ned fra Origin. «Crysis 2» og «Dragon Age II» ble dessuten tatt bort fra Steam i sommer i forbindelse med slippet av nye utvidelser, noe EA hevder er resultatet av at Valve opererer med nye regler for salg av innhold via tjenesten.

EA lanserte tidligere i sommer sin Steam-konkurrent, kalt Origin. Og etter det har altså flere EA-spill blitt luket bort fra Steam. Er det snakk om en hissig posisjonering? En strategi for å lede oppmerksomheten bort fra Steam og over til Origin før flere av de største titlene lanseres denne høsten?

- Steam begrenser oss, mener EA

Electronic Arts har svart på problemstillingen, og da spesielt relatert til hvorfor PC-versjonen av «Battlefield 3» ikke vil bli gjort tilgjengelig på Steam.

- EA tilbyr spill, inkludert «Battlefield 3», til alle store, digitale nedlastingstjenester. Ved å gjøre dette er målet vårt ikke bare å nå et størst mulig publikum, men også sørge for en vedvarende kundestøtte, tilby oppdateringer og nytt innhold.

- Vi har som hensikt å tilby «Battlefield 3»-spillerne den best mulige opplevelsen uansett hvor de har handlet det eller hvilken plattform det spilles på – og samarbeider gjerne med hvilken som helst tjeneste som ikke innskrenker vår mulighet til direkte å knytte oss til kundene.

- Beklageligvis har Steam innført en rekke vilkår som begrenser hvordan utviklere kan interagere med sine kunder gjennom oppdateringer og annet nedlastbart innhold. Andre tjenester har ikke innført slike vilkår, skriver EA på sitt forum.

Det er like vel et slags håp, om du bruker Steam flittig og vil ha «Battlefield 3»-opplevelsen gjennom denne tjenesten. EA setter nemlig døra på gløtt.

- Vi håper vi kan komme frem til en enighet som fører til at Steam får «Battlefield 3». I mens kan spillere velge blant mer enn 100 digitale forhandlere, står det på EA-forumet.

«Battlefield 3» lanseres til PC, Xbox 360 og PlayStation 3 den 27. oktober.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3