Hvor lenge må vi vente på et nytt «Burnout»?

Criterion ruster opp til flere «episke biljakter».

7. mai 2012 09:37

(PressFire.no): De britiske spillskaperne i Criterion Games har holdt en lav profil en stund.

Etter «Burnout Paradise», som kom ut i 2008, har de stått bak «Need for Speed: Hot Pursuit» (2010). Spillet fikk flotte kritikker, og er ifølge utviklerne den «NFS»-utgivelsen som har fått aller best mottakelse hos anmelderne i løpet av seriens 18 leveår.

- En ener innen arkade-bilspillene

I fjor kom det nedlastbare «Burnout CRASH!» ut. Opprinnelig en Wii-spillidé som lå i en skuff i Guildford-kontorene – men som til slutt kom ut til PlayStation 3, Xbox 360 og til iOS.

Nå har Criterion startet opprustingen til et nytt spil. Ut ifra ordlyden i annonsene er det høyst sannsynlig snakk om en oppfølger til «Burnout Paradise».

Eller er spillstudioet sysselsatt med enda et «Need for Speed»?:

- Criterion Games ser etter talentfulle folk for å jobbe med en ener innen arkade-racingserier, og et prisvinnende spill, heter det blant annet i stillingsutlysningen som blant andre Go Nintendo har snust opp.

«»

Lager Criterion også det neste Need for Speed?

Noen stikkord om dette mystiske spillet som for tiden er under utvikling dukker også opp. Spillet vil inneholde «dynamiske action-sekvenser», «fryktinngytende hopp, sinnsyke krasj og episke biljakter», står det i annonsene.

I forrige måned lekket en spillbutikk basert i Sør-Afrika opplysninger om det neste «Need for Speed». Denne høsten kommer en oppfølger til «NFS: Most Wanted», hevdet BTGames. Criterion har vært koblet til dette spillet.

Samme spillforhandler overbragte samme dag informasjon om et annet uannonsert EA-spill: «Dead Space 3».

Også i fjor høst rekrutterte Criterion. Ut ifra den runden med ansettelser å dømme var det ingen tvil om at deres neste spill har friske ambisjoner i bunn. Interessant nok kom det samtidig fram at de også vil ha spillskapere til å utvikle for de nye konsollene, 3DS, Wii U og Vita.

E3-spillmessen i Los Angeles går av stabelen om en liten måneds tid. Har Criterion noe nytt å melde, er det lurt å benke seg til med EAs pressekonferanse den 4. juni.

Her er en trailer fra det fire år gamle «Burnout Paradise» (PS3, Xbox 360, pc):


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3