Criterion forbereder nytt og ambisiøst bilspill

Oppfølgeren til «Burnout Paradise»?

5. august 2011 12:39

Britiske Criterion ga ut fjorårets «Need for Speed: Hot Pursuit», et spill som ble bejublet og fikk mye av æren for å puste liv inn i den gamle, ærverdige bilspillserien etter en fallende formkurve. Selv om også det mer simulatororienterte «Need for Speed: Shift» fra 2009 var et anstendig bidrag.

Før det hadde Criterion vært forbundet med «Burnout»-serien. Det siste i denne serien, «Burnout Paradise», kom i 2008 og var digert, ambisiøst og lagt til en åpen verden. I tillegg kom det mengder av nedlastbart innhold som puttet ytterligere leker i den allerede omfattende sandkassen.

VideoGamer har snublet over noen stillingsannonser, der Criterion nå søker etter nye medarbeidere. Blant annet leter spillstudioet etter en AI-programmerer.

- Vår ambisjon behøver en innovativ programmerer for å skape fantastiske opplevelser, med troverdige AI-førere i et åpen verden-spill, heter det i stillingsannonsen.

Det stopper ikke der, for Criterion skal også ansette folk som skal hjelpe med å bringe det hittil uannonserte spillet over til «nye plattformer». 3DS, Vita og Wii U er alle nye konsoller sammenlignet med hva Criterion har utviklet til før. Dessuten har det den siste tiden haglet med sladder og spekulasjoner om både en ny PlayStation og aller mest; en oppfølger til Xbox 360.

Det store spørsmålet er likevel om dette hittil uannonserte bilspillet fra Criterion blir et nytt «Need for Speed», eller en oppfølger til «Burnout Paradise»?

Mange fans ble litt paff da det tidligere i sommer ble annonsert et nedlastbart «Burnout»-spill til PSN og XBLA. «Burnout Crash» er skildret i fugleperspektiv og vil få eksklusive moduser for Xbox 360-sensoren Kinect. Dette spillet er ventet i løpet av høsten.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3