Her er nye PlayStation 3

Mindre og lettere - med mer og mindre lagring.

19. september 2012 07:30

(PressFire.no): Etter flere lekkasjer var det ingen stor overraskelse at Sony i natt norsk tid lanserte nytt design av sin spillkonsoll – PlayStation 3.

Det var i anledning Tokyo Game Show at den japanske elektronikkgiganten valgte å avduke deres nye modeller.

Sony avslørte også når Plus-tjenesten kommer til PlayStation Vita, og avslørte samtidig et knippe nye spill til sin håndholdtkonsoll.

Trimma

Den nye maskinen blir både mindre og lettere. Den måler nå 290 mm x 60 mm x 230 og veier rundt 2,1 kilogram. Sammenlignet med dagens modell (290 mm x 65 mm x 290 mm og 3,2 kilo), skal den ifølge Sony selv være mellom 20 og 25 prosent mindre.

Den vil nå også komme som to modeller – den ene får 500 GB lagring via en harddisk, mens den andre blir billigere og vil ha 12 GB lagring på flashminne.

Ifølge Kotaku blir det imidlertid mulig å putte inn en vanlig 2,5 tommers harddisk i sistnevnte, men da skal man miste lagringsplassen fra flashminnet på 12 GB.

Maskinen med 12 GB flashminne skal for øvrig også kun lanseres på det Europeisk markedet.

NB! Her kan du se flere bilder av den nye PS3-modellen.

Ikke alt fungerer?

Foruten slankekuren har de denne gangen puttet Blu-Ray-luka under en liten skyvedør på toppen av konsollen.

Norske priser er ikke avduket enda, men vi antar at den med størst lagringsplass erstatter dagens prismodell og vil ligge mellom 1800 og 2200 kroner. Den med mindre lagring blir naturlig nok noe billigere.

Det er forøvrig viktig å få med seg at Sony i pressemeldingen påpeker at de ikke kan garantere at alt tilkoblingsutstyr vil fungere med 12 GB-versjonen, uten at de utdyper hva det betyr.

Den nye modellen med 500 GB lagring vil slippes i butikkene allerede 28. september, mens den med 12 GB flashminne ikke vil være tilgjengelig før 12. oktober.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3